Am văzut nenumăraţi pacienţi care aleargă de la un cabinet stomatologic la altul, în goana după reduceri sau vouchere, uitând cu totul de calitatea actului medical sau de pregătirea acelui medic. Din fericire, în stomatologie nu e ca la mall în sezonul de reduceri. Stomatologia este un act medical care, dacă nu este realizat corect sau cu materiale de bună calitate, poate avea repercusiuni grave asupra sănătăţii întregului organism. Nu de puţine ori, am întâlnit pacienţi cu adevărat mutilaţi cu preţul voucherelor.

În general, un medic competent şi bine pregătit poate să ofere tratamente la cele mai înalte standarde, însă acesta atinge standarde de top în practica sa după ce parcurge numeroase cursuri de specializare, mai ales în străinătate. Preţurile acestor cursuri sunt enorme, astfel încât un medic cu numeroase studii investeşte pe lângă timp şi foarte mulţi bani.

Dar, revenind la cum îţi alegi medicul stomatolog, iată câteva indicii!

Stomatologii NU TREBUIE să facă de toate

Medicul stomatolog specialist pe o anumită ramură a stomatologiei, tratează doar afecţiunile din sfera acelei ramuri. De exemplu: un medic care face ortodonţie nu va insera implanturi dentare sau un medic care efectuează manopere chirurgicale şi implantologie orală nu lucrează şi tratamente de canal (endodonţie) pentru că va exista un alt specialist care va face acest lucru mai bine decât el. Nu există medic stomatolog care să pună corect şi aparate dentare şi să facă implantologie la nivel înalt. De aceea, colaborarea inter-disciplinară este importantă, fiecare e foarte bun în specializarea sa. De aceea, noi am înţeles specializarea fiecărei ramuri în parte şi am ales atent specialiştii care ne întregesc echipa. Echipa noastră este formată din medici stomatologi specialişti pe toate domeniile medicinei dentare şi colaborează inter-disciplinar pentru ca pacienţii noştri să primească cel mai bun tratament posibil!

În concluzie ce preferi - medicină la preţ redus sau medicină la preţ de vocaţie?

Vreau să-ţi mai spun doar atât: preţuieşte sănătatea zâmbetului tău şi alege să fii tratat de cei mai buni medici specialişti!

Dr. Gabriel Cojocariu, Coordonator echipă chirurgicală, medic specialist Implantologie şi Chirurgie Orală în cadrul Clinicii Dentica