Afecţiuni care te pot îmbolnăvi de depresie

Afecţiuni care te pot îmbolnăvi de depresie

Incidenţa atacului de cord sau a altor probleme cardiace poate fi o cauză majoră a depresiei

În timp ce oamenii asociază, de obicei, singurătatea cu depresia, este important să ştii că depresia este o stare clinică, care nu se caracterizează doar prin nişte simptome de obscuritate şi deznădejdii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este o condiţie mentală care are nevoie de ajutor de specialitate pentru a fi abordată şi tratată.  Uneori, depresia se poate instala ca urmare a unor condiţii de sănătate, care pot afecta în vreun fel sau altul sănătatea mentală. Iată câteva dintre ele!

Bolile de inimă

Mai multe studii au ajuns la concluzia că incidenţa atacului de cord sau a altor probleme cardiace poate fi o cauză majoră a depresiei. Cercetătorii spun că aproximativ 70% dintre  pacienţii care au suferit un atac de cord s-au îmbolnăvit şi de depresie, chiar şi după un an de la atacul de cord. 

De fapt, efectul depresiei este atât de grav, în astfel de cazuri, deoarece interferează cu capacitatea funcţională a unui pacient, cum ar fi întoarcerea la activităţile plăcute înainte de atacul de cord. Fără un tratament adecvat şi asistenţă medicală, depresia poate să persiste în rândul pacienţilor care se recuperează după un atac de cord.

Află ce alte afecţiuni pot duce la instalarea depresiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările