Adevărul Live: Cele mai importante lucruri pe care părinţii trebuie să le ştie despre nou-născut

Adevărul Live: Cele mai importante
lucruri pe care părinţii trebuie să le ştie despre nou-născut

Diana Gămulescu, vicepreşedintele Asociaţiei Unu şi Unu, în studioul Adevarul Live / Foto Sever Gheorghe

În majoritatea cazurilor, viaţa cuplurilor care se întorc de la maternitate cu bebeluşul se poate exprima printr-un singur cuvânt: haos. Cu atât mai mult dacă informaţiile primite în maternitate sunt precare, cu atât mai mult dacă nou-născutul a venit pe lume înainte de termen. Discutăm despre informaţiile esenţiale de care au nevoie aceste familii împreună cu Diana Gămulescu, vicepreşedintele Asociaţiei Unu şi Unu şi mamă de gemeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE


Primele zile, poate chiar primele câteva luni cu bebeluşul pot fi extrem de dificile dacă părinţii nu sunt suficient de bine informaţi cu privire la nevoile nou-născuţilor şi la trucurile pentru a depăşi momentele critice. Dar pentru părinţii de bebeluşi născuţi prematur totul poate deveni un adevărat coşmar în lipsa informaţiilor.

Asociaţia Unu şi Unu, care apără drepturile copiilor prematuri din ţara noastră, a lansat săptămâna trecută, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, Ghidul Prematurului, realizat cu sprijinul specialiştilor şi destinat părinţilor. De ce este important să existe surse de informare credibile pentru părinţi, cât de bine sunt instruiţi aceştia în maternităţi şi ce nevoi speciale au bebeluşii născuţi înainte de termen aflăm la Adevărul Live de la Diana Gămulescu, vicepreşedintele Asociaţiei Unu şi Unu, şi de la medicul neonatolog Ana Culcer.

Intră în dialog cu noi şi adresează-le întrebări invitatelor noastre. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: