Adevărul despre efectele nocive ale lacului de unghii

Adevărul despre efectele nocive ale lacului de unghii

Folosirea ojei poate provoca ruperea şi îngălbenirea unghiilor

Lacul de unghii te poate ajuta să ai o manichiură frumoasă, dar, în acelaşi timp, folosirea lui pe o perioadă îndelungată de timp poate provoca ruperea şi îngălbenirea unghiilor. În plus, poate avea efecte nocive asupra sănătăţii din cauza unor ingrediente pe care le conţine. Află care sunt acestea pentru a le putea evita!

Ştiri pe aceeaşi temă

Specificaţiile de pe etichetă

Chiar dacă este în culoarea ta preferată lacul de unghii, acesta poate fi toxic dacă conţine unul dintre aceste ingrediente: toluen, formaldehidă şi dibutil ftalat. Citeşte eticheta şi ai grijă să nu conţină niciunul dintre aceste ingrediente dacă vrei să eviţi să îţi pui sănătatea în pericol.
Toluenul este un solvent care dă unghiei un aspect neted şi ajută culoarea să reziste mai mult timp. Însă din păcate poate afecta sistemul nervos şi poate cauza tulburări de reproducere. Poate provoca dureri de cap, stări de leşin şi ameţeală.

Formaldehida este un gaz incolor care măreşte perioada de valabilitate a lacului de unghii. Dacă suferi de alergii, contactul cu această substanţă poate duce la dermatite şi poate provoca răni la nivelul pielii dacă intră în contact cu aceasta. În cazurile grave poate afecta ritmul cardiac, provocând convulsii.

Află mai multe despre efectele nocive ale lacului de unghii pe clickpentrufemei.ro

 

Ai pielea deschisă la culoare? Uite ce ojă poţi folosi!

Semne că trebuie să-ţi schimbi oja

 

 

citeste totul despre: