Acestea sunt substanţele cancerigene din cosmetice

Acestea sunt substanţele cancerigene din cosmetice

Majoritatea cremelor din comerţ conţin parabeni.

Ai fi surprinsă să afli că aproape toate produsele de înfrumuseţare şi de întreţinere corporală, precum şamponul sau gelul de duş conţin  substanţe care, potrivit studiilor, sunt prezente în 99% din celulele canceroase. Este vorba despre parabeni care fără doar şi poate sunt asociaţi în cele mai multe dintre cazuri cu cancerul. Află cum te poţi feri de ei!

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei mai folosiţi parabeni

Cu siguranţă denumirea lor îţi este cunoscută, în special dacă obişnuieşti să citeşti etichetele produselor: metilparaben, etilparaben şi butilparaben, aceştia sunt folosiţi drept conservanţi în cele mai folosite produse pentru îngrijirea zilnică precum: şamponul, balsamul de păr, gelul de duş, produsele de machiaj, deodorantele, cremele pentru corp şi pentru faţă şi cremele pentru ras.

Parabenii se comportă precum estrogenii

Acesta este principalul motiv pentru care sunt consideraţi a fi atât de dăunători. În urma studiilor s-a descoperit că o cantitate excesivă de estrogeni este una dintre cauzele apariţiei cancerului la sân. Masa musculară se reduce, depozitele de grăsime, în special cele din zona abdomenului cresc, iar efectele negative îi afectează în egală măsură şi pe femei, dar şi pe bărbaţi care pot dezvolta ginecomastie (dezvoltarea în exces a sânilor).

Află cum să te fereşti de produsele care conţin substanţe cancerigene pe clickpentrufemei.ro.

Topul celor mai toxice produse cosmetice

Îngrijeşte-ţi pielea cu produse cosmetice bio

citeste totul despre: