Aceste greşeli îţi distrug dantura!

Aceste greşeli îţi distrug dantura!

Gustările dintre mese afectează în mod inevitabil dantura.

Fiecare are tabieturile sale la care cu greu poate renunţa atunci când vine vorba despre sănătatea orală. Unele dintre ele fac diferenţa dintre un zâmbet sănătos şi unul ce are nevoie de consultul medicului stomatolog. Iată mai jos o serie de aspecte de care trebuie să ţii cont!

Ştiri pe aceeaşi temă

Cafeaua de dimineata şi paharul de vin seara

Nimic nu se compară cu gustul şi mirosul deşteptător al cafelei dimineaţa, însă adesea preţul plătit este cel din cabinetul stomatologului pentru această plăcere. Taninurile ce se regăsesc atât în cafea cât şi în vin afectează culoarea albă a dinţilor, în timp devenind un galben murdar ce te va obliga să nu zâmbeşti mai deloc.

Dinţii nu sunt uneltele tale

De aceeaşi părere sunt convinsă că eşti şi tu, însă nu eziţi să apelezi la dantură atunci când nu poţi desface o sticlă sau un capac Da, ea este foarte puternică deoarece trebuie să mărunţească foarte bine mâncarea, însă doar aceasta este întrebuinţarea sa. La asta se mai adaugă bineînţeles şi mestecatul radierei de la creion, roţăirea gheţii din băuturile răcoritoare sau dropsurile pentru durerile de gât ori bomboanele.

Covrigeii bată-i vina

Gustările dintre mese afectează în mod inevitabil dantura tocmai pentru că au în conţinutul lor zaharurile care îţi satisfac pofta de mâncare. Covrigeii dintre mese trebuie evitati cu desăvârşire dacă vrei să te bucuri mult timp de o dantură frumoasă şi sănătoasă. Unde mai pui faptul că dacă ai spaţii libere, acestea vor deveni spaţiul perfect pentru macul, seminţele sau sarea de pe ei.

Ţine cont de faptul că saliva ta are un rol foarte important deoarece eliberează anumite minerale menite să remineralizeze dinţii şi să neutralizeze acizii care se formează după masă. Dacă tu mănânci constant, atunci saliva ta nu va putea curăţa cavitatea bucală iar dinţii vor fi tot mai mult expuşi riscului de a dezvolta carii.

Află pe clicksanatate.ro ce alte obiceiuri îţi afectează sănătatea dentară!

Ce să porţi vara asta ca să nu transpiri în exces

Efectele miraculoase al apei cu bicarbonat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările