VIDEO A murit „părintele fertilizării in vitro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Edwards FOTO DPA
Robert Edwards FOTO DPA

Robert Edwards, laureatul premiului Nobel pentru medicină în anul 2010, a murit miercuri, la vârsta de 87 de ani. Considerat „părintele fertilizării in vitro“, el a realizat o serie de cercetări care au avut un „impact considerabil“ asupra lumii ştiinţifice.

Potrivit agenţiilor Reuters şi France Presse, moartea omului de ştiinţă a fost anunţată de Universitatea Cambridge.

Edwards şi-a început cercetările în anii 1950, dar abia în 1969 a avut succes, realizând pentru prima dată fertilizarea în eprubetă. Cercetarea sa a condus la descoperiri ştiinţifice remarcabile care „au avut un impact considerabil în lumea întreagă“, se arată în comunicatul Universităţii Cambridge.

Robert Edwards s-a născut în 1925, în Yorkshire, într-o familie care făcea parte din clasa muncitoare. După ce a studiat biologia la Universitatea Wales şi, ulterior, la Universitatea Edinburgh, din Scoţia, şi-a început cariera la Institutul Naţional de Cercetare Medicală din Londra, în anii 1950.

Eforturile sale au condus la naşterea primului „copil în eprubetă“, Louise Brown, în 1978. Astăzi, cu ajutorul acestei proceduri au venit pe lume peste cinci milioane de copii, relatează BBC.

Louise Brown a declarat că, pentru ea, Edwards a fost întotdeauna „ca un bunic“.

În spatele eforturilor cercetătorului britanic s-a aflat întotdeauna un singur crez: „cel mai important lucru în viaţă este să ai un copil“, după cum el însuşi declara.

Robert Edwards, părintele fertilizării in vitro, a murit la vârsta de 87 de ani

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite