A fost identificat al şaselea gust: cel pentru grăsime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum, se ştia că avem cinci tipuri de senzaţii gustative: dulce, acru, amar, sărat şi umami. Acum, cercetătorii au descoperit că avem şi receptori gustativi specializaţi în identificarea grăsimilor.

O echipă de cercetători de la Universitatea Washington din Statele Unite a descoperit că pe limbă există un receptor gustativ şi pentru moleculele de grăsime, pe lângă cei care ne permit să identificăm gusturile acru, amar, sărat, dulce şi umami.

Sensibilitatea receptorului identificat de curând, pe care oamenii de ştiinţă l-au numit CD36, variază de la un individ la altul, ceea ce explică motivul pentru care unele persoane au tendinţa de a consuma o cantitate mai mare de grăsimi. Se estimează că până la 20% din populaţia Globului au un tip de receptor pentru grăsimi cu o sensibilitate foarte scăzută, care-i determină să mănânce mai multe alimente grase.

Ar putea oferi soluţia antiobezitate

Descoperirea făcută de cercetătorii americani ar putea oferi soluţia contra epidemiei de obezitate ce ia amploare în întreaga lume. Oamenii de ştiinţă speră să poată creşte sensibilitatea oamenilor la grăsimea din alimentele pe care le consumă, mecanism prin care ar putea fi redus aportul de grăsimi.

Citeşte şi:
3 exerciţii pentru relaxare

Ce trebuie să ştii despre parabeni

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite