Ţi-a ieşit un furuncul? Iată ce trebuie să faci!

Ţi-a ieşit un furuncul? Iată ce trebuie să faci!

Chiar şi o simplă zgârietură poate favilita pătrunderea bacteriei (stafilococ auriu) în piele

Te-ai trezit din senin cu un furuncul şi te întrebi cum de ţi se poate întâmpla una ca asta. Mai ales că de multe ori exagerezi în privinţa curăţeniei corporale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dar nu acesta este singurul motiv care justifică apariţia furunculelor. Sunt mulţi alţi factori din cauza cărora apar aceste punguţe cu puroi. În primul rând, starea generală de sănătate precară poate favoriza apariţia lor. Diabetul se află pe locul II în lista cu inculpaţi.

Anemia, afecţiuni ale pielii, medicamentele imunosupresoare contribuie şi ele la declanşarea furunculelor.

Nu în ultimul rând, obiectele vestimentare care irită pielea sau care sunt strânse pe corp. Prin frecare acestora cu pielea pot dezvolta infecţii.

Furunculele apar adesea la purtătorii de Stafilococ auriu

Furunculul este o infecţie bacteriană care afectează un folicul pilo-sebaceu, adică apare la rădăcina unui fir de păr. Aici se produce şi se acumulează puroi.

Stafilococul auriu este o bacterie care poartă mare parte din vină în cazul apariţiei furunculelor. Ea se găseşte pe suprafaţa pielii, în special în zone cu pilozitate: nări, axile, zona înghinală, zona dintre fese.

1 din 10 persoane, purtătoare de Stafilococ auriu

Chiar şi o simplă zgârietură poate facilita pătrunderea bacteriei în piele, unde începe să îşi facă cuib la rădăcina firului de păr.

Află mai multe sfaturi pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările