Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: „Editarea genetică ridică probleme etice, sociale şi de siguranţă. OMS înfiinţează o echipă de experţi“

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: „Editarea
genetică ridică probleme etice, sociale şi de siguranţă. OMS înfiinţează o
echipă de experţi“

Editarea genetică ridică probleme etice, sociale şi de siguranţă este de părere şeful OMS

În urma scandalului iscat de anunţul unui profesor chinez cum că ar fi contribuit la naşterea a două gemene modificate genetic astfel încât să nu se poată infecta cu HIV, directorul-general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat că va înfiinţa un grup de lucru care va dezbate controversata procedură de modificare a genelor umane.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma scandalului iscat de anunţul unui profesor chinez He Jianku, cercetător la Universitatea din Shenzhen, cum că ar fi contribuit la naşterea a două gemene modificate genetic astfel încât să nu se poată infecta cu HIV, directorul-general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat că va înfiinţa un grup de lucru care va dezbate controversata procedură de modificare a genelor umane.

Oficialul OMS, citat de agerpres.ro, a menţionat reporterilor de la Geneva că, în general, nu exclude această tehnologie pentru tratarea afecţiunilor umane. „E bine dacă avem exerţi care stau laolaltă... pentru a vedea cum poate fi utilizată“, a spus acesta.
El a adăugat că „editarea genetică ridică probleme etice, sociale şi de siguranţă. OMS înfiinţează o echipă de experţi pentru a verifica toate întrebările“.  Principala întrebare ar trebui să fie dacă aceste metode ar trebui să fie luate în considerare, a indicat el.

He Jiankui, profesor la Universitatea sudică de ştiinţă şi tehnologie din Shenzhen, susţine că acea intervenţie asupra genelor a avut succes şi că „nicio genă nu a fost modificată cu excepţia aceleia care previne infecţia cu HIV“.

Savantul chinez nu a publicat deocamdată un articol despre această procedură extrem de controversată.

 

 

 

citeste totul despre: