Îţi place să leneveşti dimineaţa în pat? Genele sunt de vină!

Îţi place să leneveşti dimineaţa în pat? Genele sunt de vină!

Află care este nevoia ta de somn şi asigură-te că dormi suficient, astfel încât să te trezeşti fără ceasul deşteptător.

Persoanele care se trezesc cu greu după ce sună ceasul-deşteptător au, de azi, o scuză: ei trebuie să doarmă mai mult din cauza unei variaţii genetice.

Ştiri pe aceeaşi temă

De ce Albert Einstein dormea 11 ore pe noapte, în vreme ce alte genii se simt odihnite după doar patru-cinci ore de somn? Potrivit unui studiu realizat la Universităţile din Edinburgh şi „Ludwig Maximilians“ din Munchen, posesorii de genă ABCC9 au nevoie de 30 de minute de somn în plus faţă de restul populaţiei. Unul din cinci europeni prezintă această variaţie genetică. Ea influenţează modul în care organismul percepe nivelul de energie celulară.

În studiul lor, cercetătorii au analizat croaţi, olandezi, estonieni şi germani. Apoi au observat că explicaţia se aplică şi musculiţelor de oţet. După cum remarca dr. Jim Wilson de la Universitatea din Edinburgh, citat de BBC, „oamenii dorm aproape o treime din viaţă. Dincolo de influenţele pe care le joacă vârsta, latitudinea sau anotimpul, există şi o tendinţă familială pentru duratele mai lungi sau mai scurte de somn. Noile informaţii despre biologia somnului ne vor ajuta să descoperim în ce mod obiceiurile legate de dormit ne influenţează sănătatea“.

Experţii în somn mai subliniază însă un lucru: spre deosebire de musculiţele de oţet, oamenii ascultă într-o măsură mult mai mică de gene.

Citeşte şi: Somnul cu vise şterge amintirile neplăcute


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: