Încălţămintea nepotrivită te poate îmbolnăvi

Nici prea mici, dar nici prea mari... aşa trebuie să fie perechea de pantofi a oricărei femei. Dacă alegi încălţăminte nepotrivită rişti să te alegi cu o serie de probleme de sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bătături, din cauza balerinilor

Femeile adoră balerinii pentru că sunt extrem de drăguţi şi se potrivesc cam la orice ţinută.

De aceea, reprezintă încălţămintea preferată a amutora dintre noi. Ei bine, medicii spun că nu sunt atât de comozi pe cât par!

Fiindcă nu au baretă, te fac pur şi simplu să-ţi cam târăşti picioarele şi să-ţi „strici" mersul. Totodată, în timp te poţi alege cu dureri de călcâie. De aceea, nu purta zilnic balerini. Îi poţi alterna cu o încăţăminte cu şireturi sau cu barete.

Dureri de spate de la tocuri

Dacă te numeri printre persoanele care adoră tocurile de zece-doisprezece centimetri şi le poartă zi de zi, află că nu este un gest deloc benefic pentru sănătatea ta. Specialiştii spun că acestea pot provoaca dureri de spate, de genunchi şi de călcâie.

De asemenea, te poţi accidenta foarte uşor, din cauza mersului instabil. De accea, cel mai bine este să alegi încălţăminte cu tocuri între 3,5 şi 5 centimetri. Cât despre tocurile foarte înalte, este de preferat să le porţi doar la evenimente speciale.

Citeşte pe clickpentrufemei.ro de ce este bine să te fereşti de pantofii cu platformă sau cei cu talpa de plastic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările