În ce constă monitorizarea Holter a tensiunii

În ce constă monitorizarea Holter a tensiunii

Dispozitivul Holter TA este recomandat, în primul rând, pentru diagnosticarea şi evaluarea severităţii hipertensiunii.

Dacă ai probleme cu tensiunea arterială, ai auzit, probabil, de dispozitivul Holter. Este o procedură simplă şi lipsită de riscuri, folosită pentru a măsura tensiunea regulat, timp de 24 de ore, şi a obţine informaţii precise despre modul în care variază.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre factorii majori care determină boli severe ale inimii, vaselor de sânge şi ale rinichiului este hipertensiunea arterială (HTA). De obicei, HTA se diagnostichează prin măsurări repetate, cu un tensiometru obişnuit. Dar aceste măsurători, chiar şi atunci când sunt efectuate adecvat,  sunt supuse mai multor erori, care ţin de situaţia pacientului, de afecţiunile acestuia şi de mediul în care se desfăşoară măsurătorile.

Mai mult, aceste măsurători nu oferă decât o estimare a tensiunii la un moment dat, fără să ofere date semnificative despre tensiunea reală, cea pe care pacientul o are pe întreaga durată zilei. De aceea este necesară o monitorizare ambulatorie pentru 24 sau chiar 48 de ore, care se efectuează cu ajutorul Holter-ului TA (tensiune arterială). Investigaţia îi oferă medicului informaţii preţioase despre valorile tensiunii arteriale ale pacientului şi despre împrejurările în care aceasta fluctuează.

Dispozitivul Holter TA este recomandat, în primul rând, pentru diagnosticarea şi evaluarea severităţii hipertensiunii.

Cum funcţionează 

Aparatul pentru monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale funcţionează printr-o manşetă (precum cea de la tensiometrele clasice), care se prinde pe unul dintre braţe. Manşeta este ataşată, printr-un furtun subţire, de aparatul electronic care înregistrează tensiunea.

Acesta are dimensiunea unui telefon mobil şi este prins pe o curea, pe care pacientul o poartă în jurul taliei. Din oră în oră, noaptea, şi o dată la 30 de minute, ziua, manşeta se umflă, pentru a măsura tensiunea arterială. Acest proces durează doar 1-2 minute şi nu este deranjant pentru pacient. Ideal ar fi ca, în aceste momente, persoana care îl poartă să ţină braţul întins şi relaxat.

 

Află pe clicksanatate.ro când este recomandată monitorizarea tensiunii arteriale

 

Scaiul-vânăt calmează tusea

Cum să te fereşti de microbii din toaletele publice

 

citeste totul despre: