8 boli diagnosticate greşit

8 boli diagnosticate greşit

Artrita reumatoidă şi lupusul, printre afecţiunile diagnosticate greşit.

Când indigestia dureroasă sau alte probleme de sănătate nu te lasă în pace cu zilele sau chiar cu lunile, e clar că te duci la doctor, sperând că acesta îţi va da răspunsurile de care ai nevoie. Totuşi, ce faci atunci când medicul tău nu e în stare să-ţi dea un răspuns corect?

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu te mira! De mult mai multe ori decât crezi tu medicii nu pot să pună un diagnostic corect şi aşa te trezeşti că înghiţi medicamente aiurea, pentru o boală pe care n-o ai. 
Îţi prezentăm 8 boli pe care, adesea, medicii  le diagnostichează scărpinându-se în cap, neştiind de unde să te ia.

Fibromialgia

Durerile muşchilor şi ale oaselor, schimbările dese ale stării de spirit şi amnezia, oboseala cauzate de fibromialgie îi lasă de cele mai multe ori, perplecşi pe medici. Mai ales că „fibromialgie“ e un termen destul de generos, care poate cuprinde o grămadă de simptome diferite. Un studiu condus la Universitatea Yale a scos în evidenţă faptul că un medic e mai degrabă tentat să pună diagnostice din zona lui de specializare. Cu alte cuvinte, un gastroenterolog va pune mai curând un diagnostic de Boală a Colonului Iritabil iar un reumatolog se va gândi mai degrabă la un diagnostic din zona lui de pregătire. Asta explică, în primul rând, statisticile cumva înfiorătoare, care dau publicităţii cifre exorbitante de oameni diagnosticaţi cu aceeaşi boală şi care, de fapt n-au nimic. 

Scleroză Multiplă

E o altă boală imună, al cărei diagnostic se pune cu destul de multă uşurinţă. Această boală cumplită, în care corpul îşi atacă propriile celule nervoase, provocând leziuni cerebrale şi mesaje amestecate între creier şi corp (ţiuit în urechi, amorţeală sau slăbiciune musculară) poate fi determinată cu exactitate doar de scanări imagistice şi de puncţii lombare – ambele, examene foarte costisitoare şi intense. 

Află ce alte afecţiuni sunt diagnosticate deseori greşit pe clickpentrufemei.ro. 

 

Ce este boala celiacă

Semnele premature ale bolii Lupus. Trebuie să ştii care sunt!

 

 

citeste totul despre: