6 probleme de sănătate legate de deficitul de vitamina D

6 probleme de sănătate legate de deficitul de vitamina D

Femeile care se confruntă cu căderea părului au un nivel semnificativ mai mic de vitamina D.

Deficitul de vitamina D poate influenţa starea generală de sănătate. Dar, înainte de a decide să iei suplimente, este necesar să discuţi cu medicul tău şi să îţi faci analize care să arate dacă ai sau nu carenţă de vitamina D, în cazul în care ai oricare dintre aceste afecţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată ce boli pot fi interconectate cu deficitul de vitamina D.

Obezitatea


Persoanele obeze sunt cu 35% mai susceptibile de a avea deficit de vitamina D, decât persoanele cu greutate normală. Un studiu publicat în anul 2000, în American Journal of Clinical Nutrition, arată că obezitatea limitează capacitatea organismului de a metaboliza vitamina D, atât din lumina soarelui, cât şi din surse alimentare, deoarece celulele grase reţin vitaminele şi nu le elibereze în mod eficient.


Diabet


Persoanele cu diabet zaharat sau prediabet au niveluri de vitamina D mai mici decât cei care au nivelul de zahăr din sânge la nivel optim. Specialiştii cred că, de fapt, tocmai lipsa de vitamina D şi obezitatea cresc riscul de diabet zaharat şi alte tulburări metabolice.

Află ce boli pot fi interconectate cu deficitul de vitamina D pe clickpentrufemei.ro.

Cele mai frecvente 4 mituri despre cancer
Reţete naturale care menţin sub control glicemia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările