5 ponturi să scapi de durerile articulare

5 ponturi să scapi de durerile articulare

Riscul de osteoartrită creşte cu 36% pentru fiecare 5-6 kilograme peste greutatea optimă.

Uzarea cartilajului dintre articulaţii, acela care absoarbe şocurile şi asigură mobilitatea membrelor, duce la apariţia durerilor şi a anchilozării. Vârsta, ereditatea şi leziunile articulare nu sunt singurele cauze. Există unele pe care le poţi îndepărta!

Ştiri pe aceeaşi temă

Renunţă la ţigări

Compuşii din fumul de ţigară afectează sistemul imunitar şi procesul de refacere a ligamentelor rupte. Cercetătorii au descoperit că fumatul reduce numărul de celule macrofage, care combat infecţiile la locul leziunii. Aceasta este o problemă, deoarece macrofagele eliberează semnale chimice care atrag alte celule, necesare pentru refacerea articulaţiilor.  

Încearcă să slăbeşti puţin

Prea multă grăsime în jurul mijlocului, pe şolduri sau pe spate supune articulaţiile la o presiune mare şi măreşte riscul de artrită, boală cauzată de degradarea cartilajului. Un studiu efectuat în Australia a relevat că riscul de osteoartrită, cea mai frecventă formă de artrită, creşte cu 36% pentru fiecare 5-6 kilograme peste greutatea optimă.  

Acoperă-ţi necesarul zilnic de vitamina D

Această vitamină produsă de piele când este expusă la lumina soarelui menţine sănătatea sistemului imunitar şi protejează articulaţiile împotriva uzurii, prin fortificarea oaselor. Un studiu, efectuat asupra unor persoane cu semne de osteoartrită a genunchilor, a arătat că persoanele care au consumat mai multă vitamină D, din alimente şi suplimente, au avut, după 8 ani, articulaţii mai sănătoase decât cei care aveau cantităţi mai mici de vitamina D în organism.

Află pe Clicksanatate.ro ce tip de exerciţii fizice pot afecta articulaţiile!

Scapă de transpiraţia excesivă cu remedii naturale!


Cum recunoşti hemofilia
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările