5 obiceiuri care-ţi afectează sănătatea inimii

5 obiceiuri care-ţi afectează sănătatea inimii

Verificarea periodică a nivelurilor colesterolului rău, a glicemiei, trigliceridelor, tensiunii arteriale îţi permite să faci schimbări de stil viaţă pentru a preveni bolile inimii.

Buna funcţionare a inimii depinde de stilul tău de viaţă, iar de aceasta ţine menţinerea sănătăţii întregului corp. Uite la ce să fii atent pentru a nu ajunge la cardiolog!

Ştiri pe aceeaşi temă

Stai prea mult timp aşezat

Sedentarismul, lucrul timp îndelungat la birou, petrecerea timpului liber în faţa unor ecrane te poate face să suferi de boli de inimă. Corpul are nevoie să fie activ de-a lungul zilei. Chiar şi o scurtă plimbare îl poate ajuta să rămână în formă. În timp ce priveşti emisiunea TV favorită, poţi face puţin gimnastică, întinderi, genuflexiuni, abdomene.

Faci analize medicale numai când te îmbolnăveşti

Verificarea periodică a nivelurilor colesterolului rău, a glicemiei, trigliceridelor, tensiunii arteriale îţi permite să faci schimbări de stil viaţă, să mănânci mai sănătos, să faci mişcare şi să urmezi un tratament medicamentos recomandat de medic. Toate aceste măsuri simple îţi pot salva viaţa.

Nu ai o dietă diversificată

De ceva vreme te-ai oprit la câteva preparate culinare sau alimente care-ţi plac şi nu mai mănânci altceva? Ai nevoie de diversitate în dietă pentru a te păstra în formă şi a fi sănătos. Regimul mediteranean este recomandat pentru prevenirea bolilor inimii, la fel ca orice dietă care cuprinde grăsimi bune, fibre, vitamine.

Află pe clicksanatate.ro ce greşeli îţi cresc riscul de afecţiuni cardiace!

Ce înseamnă diagnosticul de cord mărit

Ingredientul secret din ceai pentru a te menţine sănătos

citeste totul despre: