5 leacuri naturale împotriva hemoroizilor

5 leacuri naturale împotriva hemoroizilor

Un adult din doi, în vârstă de peste 50 de ani, suferă de hemoroizi, printre cauzele principale numărându-se constipaţia, îmbătrânirea ţesuturilor şi circulaţia sangvină deficitară

Un adult din doi, în vârstă de peste 50 de ani, suferă de hemoroizi. Constipaţia, îmbătrânirea ţesuturilor, circulaţia sangvină deficitară se numără printre cauzele principale. Simptomele sunt uşor de recunoscut: mâncărimi în zona anală, disconfort şi sângerări.

1.Băi de şezut cu pelin

Ceaiul de pelin este recomandat pentru uz extern, deoarece planta are proprietăţi calmante şi astringente. Ai nevoie de 2 linguriţe de plantă uscată sau 3 linguriţe de plantă proaspătă în câte 2 litri de apă. Fierbe 5 minute, apoi lasă la răcit, în vas acoperit. Strecoară şi fă băi de şezut, câte 20 de minute, o dată la 3 zile. Repetă tratamentul până la disparţia simptomelor. Pentru a grăbi vindecarea, poţi adăuga în ceai şi scoarţă de stejar, deoarece aceasta are proprietăţi cicatrizante.

2.Cataplasme cu argilă

Un alt remediu recomandat pentru boala hemoroidală îl reprezintă cataplasmele reci cu argilă. Pentru a scădea inflamaţia şi a reduce durerile, amestecă o linguriţă de argilă cu apă rece cât să obţii o pastă. Aplică cataplasma pe locul dureros şi aşteaptă 2 ore înainte să o îndepărtezi. Repetă tratamentul o dată la 2 zile, până la dispariţia simptomelor.

Descoperă 5 leacuri naturale împotriva hemoroizilor pe clickpentrufemei.ro

 

Soluţii care te scapă de hemoroizi

Sucul de mere alungă durerea de cap

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: