36 de ani, vârsta la care devenim preocupaţi de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În jurul vârstei de 36 de ani cei mai mulţi oameni devin preocupaţi de sănătate FOTO Shutterstock
În jurul vârstei de 36 de ani cei mai mulţi oameni devin preocupaţi de sănătate FOTO Shutterstock

Cei mai mulţi oameni devin interesaţi de problemele de sănătate şi de schimbarea stilului de viaţă în jurul vârstei de 36 ani, potrivit unui studiu britanic.

În adolescenţă, la 20, la 30 de ani şi chiar puţin după împlinirea lor nu suntem prea preocupaţi de sănătatea noastră. În jurul vârstei de 36 de ani lucrurile se schimbă radical, potrivit unui studiu recent, cei mai mulţi oameni începând să conştientizeze faptul că sunt muritori şi să adopte un stil de viaţă mai sănătos, informează dailymail.co.uk.

Un studiu realizat de Spire Bristol Hospital din Marea Britanie, pe 2.000 de persoane, arată că 36 de ani, în medie, este vârsta la care mulţi oameni se trezesc la realitate şi devin mai conştienţi de implicaţiile stilului de viaţă asupra sănătăţii.

Peste o treime dintre cei carea au participat la studiu au afirmat că au avut parte de un moment de şoc în urma căruia li s-a schimbat modul de a gândi. În general, era vorba despre o îmbolnăvire gravă, de decesul unui membru al familiei, un avertisment din partea medicilor, de comentarii negative din partea prietenilor sau de vederea unei fotografii care-i înfăţişa de o manieră deloc atrăgătoare.

Cercetătorii au observat că odată ce încep să conştientizeze problemele legate de sănătate, mulţi oameni iau măsuri pozitive, precum monitorizarea şi îmbunătăţirea alimentaţiei şi reducerea consumului de alcool.

Aceste rezultate arată că pe la mijlocul decadei a treia de viaţă, sănătatea şi stilul de viaţă devin o cu adevărat o prioritate. A face ceva pentru în acest sens pare o fi foarte complicat, dar există atâtea mijloace prin care oamenii sunt ajutaţi să aibă o viaţă mai bună. Simple modificări ale stilului de viaţă pot face diferanţa şi aduce beneficii pe termen lung”, a explicat Rob Anderson, directorul Spire Bristol Hospital.

Cu toate acestea, studiul a mai arătat că 60% dintre britanici adoptă o filosofie de genul „viaţa e prea scurtă” pentru a-şi justifica stilul de viaţă din prezent, fără a ţine seama de consecinţele pe termen lung ale unor obiceiuri precum abuzul de alcool sau alimentaţia bogată în grăsimi.

De asemenea, 10% declară nu fac deloc exerciţii fizice, peste 12% spun că se bazează pe sistemul sanitar pentru a-şi rezolva problemele de sănătate şi peste 14% admit că ignoră în mod voit avertismentele în privinţa sănătăţii şi se complac în stilul lor de viaţă nesănătos.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite