1.000 de stomatologi din toată ţara oferă consultaţii gratuite

1.000 de stomatologi din toată ţara oferă
consultaţii gratuite

Cu cât o carie e mai mică, cu atât se tratează mai repede, mai uşor, fără durere şi cu bani mai puţini FOTO „Zâmbeşte România“

În 30 de judeţe ale ţării, medicii dentişti fac consultaţii de specialitate şi oferă informaţii despre sănătatea orală gratuit. În unele aczuri, oferă şi detartraje gratuite, în cadrul campaniei „Zâmbeşte România“.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 1 aprilie-31 decembrie 2014, în cadrul campaniei „Zâmbeşte România“, oricine poate beneficia de un consult stomatologic gratuit şi, în unele cazuri, şi de un detartraj gratuit, în 30 de judeţe din ţară.

Persoanele interesate îşi pot face o programare accesând site-ul www.zambesteromania.ro, secţiunea „Consultaţii stomatologice gratuite“, alegând judeţul şi oraşul. Aici se vor afişa datele de contact ale cabinetului şi un indicator care arată dacă respectivul cabinet oferă şi detartaje gratuite, iar programarea se face simplu, printr-un telefon direct la cabinet.

În prima parte a campaniei „Zâmbeşte România“, peste 10.000 de elevi din clasele I-IV au fost vizitaţi de medici dentişti pentru a învăţa noţiunile de bază ale unei igiene corecte.

Studiul realizat anul trecut în şcoli din ţară, tot în cadrul acestei campanii, anunţa că 38% din copii au placă dentară microbiană semnificativă, fapt ce semnalizează o stare precară de igienă orală. Placa dentară favorizează apariţia cariilor şi problemelor gingivale şi indică lipsa unei igiene orale corespunzătoare. 

„Când oamenii vor înţelege că o carie simplă se tratează uşor, fără durere, fără anestezie, cu timp puţin şi cu bani şi mai puţini, atunci lucrurile vor sta cu totul altfel. Trebuie să înţelegem că e important să mergem la stomatolog şi când nu ne doare nimic“, subliniază medicul stomatolog Carmen Trufaş, unul dintre medicii dentişti care s-au alăturat campaniei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările