De ce este bine să mănânci pătrunjel

De ce este bine să mănânci pătrunjel

Pătrunjelul este bogat în vitamine, minerale şi multe alte substanţe esenţiale.

Originar din pătrunjelul sălbatic de pe ţărmul Mării Mediterane, pătrunjelul cultivat la noi este folosit atât ca zarzavat în bucătărie, cât şi ca plantă medicinală. Pătrunjelul este bogat în vitamine, minerale şi multe alte substanţe esenţiale, dintre care una este vitamina C, despre care ştim că acţionează ca un antioxidant şi luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi în organism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pătrunjelul este, de asemenea, o excelentă sursă de vitamine A, K, şi folat, precum şi fier.

Printre beneficiile pe care le are pătrunjelul pentru sănătate se numără:

-    Datorită conţinutului ridicat de fier şi vitamina C, pătrunjelul previne anemia.
-    Ameliorează respiraţia urât mirositoare.
-    Purifică sângele.
-    Menţine elasticitatea vaselor de sânge şi le întăreşte.
-    Îmbunătăţeşte procesul de digestie.
-    Îmbunătăţeşte funcţia hepatică.
-    Este antidiareic.
-    Scade nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge.
-    Are efect diuretic.
-    Previne calculii biliari.

Proprietăţile antioxidante ale pătrunjelului

Atunci când radicalii liberi se acumulează în corp, creşte riscul de apariţie a diferitelor boli.

 

Află de ce este bine să incluzi pătrunjelul în alimentaţia zilnică pe clickpentrufemei.ro.

 

Cura de 5 zile cu pătrunjel şi lămâie "topeşte" rapid 3 kilograme

Întăritoare pentru organism

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările