Turmericul combate durerile din artrita reumatoidă. Ce altă mirodenie are proprietăţi antiinflamatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turmericul este cunoscut în bucătăria şi medicina asiatică
Turmericul este cunoscut în bucătăria şi medicina asiatică

O serie de mirodenii cunoscute în bucătăria asiatică au şi proprietăţi antiinflamatorii. Ele pot ajuta astfel în diminuarea inflamaţiilor şi a durerilor prezente în artrita reumatoidă şi nu doar atât.

Artrita reumatoidă este o boală autoimună caracterizată prin inflamarea dureroasă a articulaţiei. În cazul unei articulaţii inflamate, mucoasa din interiorul articulaţiei se îngroaşă, produce mai mult lichid şi o creştere în volum. Acest lucru duce la durere, senzaţie de căldură şi umflare.

Cauza acestei afecţiuni nu se cunoaşte, dar ea este mai frecventă la femei. Tratamentul constă în analgezice şi antiinflamatorii nesteroidiene sau medicamente biologice care doar încetinesc temporar evoluţia bolii sau o stopează, dar nu o vindecă.

Cum ajută turmericul

Cei mai mulţi dintre noi ştim că turmericul este o mirodenie de culoare portocalie care poate da mâncărurilor un gust aparte. Mirodenia poate fi de ajutor în bolile inflamatorii datorită continutului mare de curcumină, o substanţă care are efect similar ibuprofenului , adică de reducere a durerii. Mirodenia este folosită de foarte multă vreme în medicina tradiţională asiatică pentru beneficiile sale antiinflamatorii.

Potrivit independent.co.uk., un studiu realizat în Arizona, în 2006, a arătat că, un consum regulat de turmeric poate încetini dezvoltarea osteoporozei şi artritei reumatoide.

Ghimbirul este o altă mirodenie cunoscută în bucătăria asiatică. Este dulce, picantă şi bogată în antioxidanţi. Substanţa care-i dă ghimbirului aroma puternică şi proprietăţile medicinale este gingerolul  despre care se ştie că poate ajuta la diminuarea atât a inflamaţiei, cât şi a durerilor musculare.

În plus, ghimbirul este util în reducerea nivelului ridicate de colesterol, îmbunătăţeşte funcţionarea creierului, ajută în tratamentul indigestiei şi se consideră că diminuează riscul de cancer. Ghimbirul poate fi folosit atât proaspăt, cât şi uscat.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite