Trucuri naturale pentru păr mai des. Ce ingrediente din bucătărie te pot ajuta

Trucuri naturale pentru păr mai
des. Ce ingrediente din bucătărie te pot ajuta

Trucuri naturale pentru păr mai des. Peria de păr nepotrivită poate fi unul din motivele pentru care nu avem părul des

Într-o oarecare măsură, căderea părului este un lucru normal. Când imunitatea se duce în jos sau alimentaţia noastră nu este cea corectă are de suferit şi podoaba capilară. Dacă nu vrem să mergem la medic pentru a ne rezolva problema de sănătate deşi ar fi bine să vrem, putem folosi câteva trucuri pentru a da senzaţia că avem un păr mai des decât în realitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

O podoabă capilară frumoasă înseamnă, în primul rând, un păr curat. Părul se spală o dată la două zile, adică o zi da, una, ba. În acest fel, reducem la minimum şi riscul de a ne pricopsi cu vreun chiriaş nedorit. La fiecare câteva luni, mai tăiem din firele despicate, iar o dată la patru ani tundem părul cât de scurt ne lasă inima pentru a-i permite să se regenereze.

Dincolo de starea de sănătate, cauzele care ne împiedică să avem un păr des pot fi foarte simple: poate că vopseaua pe care o folosim nu e cea potrivită şi aici avem nevoie de sfatul unui cosmtician sau peria de păr mai degrabă ne rupe firul, decât să-l descâlcească.

Trucuri naturale pentru păr mai des. Tratament cu albuş de ou pentru păr gras

Ouăle, iaurtul, mierea pot compune un minunat mic dejun însă pot fi bazele unor tratamente pentru o podoabă capilară grozavă.  Oul este cu siguranţă cel mai bun ingredient din lume, afirmă Janice Cox, autoarea cărţii Natural Beauty at Home, citată de womansday.com. Gălbenuşul, bogat în proteine şi grăsimi este un emolient natural, în timp ce albuşul conţine enzime care îndepărtează grăsimea nedorită.

Prin urmare, persoanele care au părul gras pot utiliza albuşul de ou pentru degresare, în timp ce întregul ou se foloseşte pentru a hidrata şi a da strălucire părului. Se prepară o mască din jumătate de cană de albuş de ou sau de ou întreg, după caz, şi se aplică pe părul umed având grijă să acoperim întreg scalpul. Dacă este prea puţină, cantitatea poate fi suplimentată. După 20 de minute se clăteşte părul cu apă rece şi se spală cu şampon. Masca cu albuş de ou poate fi aplicată o dată la două săptămâni, în timp ce aceea cu ou întreg o dată pe lună.

Trucuri naturale pentru păr mai des. Tratament cu amidon de porumb pentru păr unsuros

O altă variantă pentru a conferi părului volum este făina de porumb sau amidonul de porumb. Acesta este un mod ieftin de a elimina grăsimile şi uleiul. Astfel, se pune o lingură de amidon de porumb într-un recipient de sare sau piper şi se presară pe scalp întreaga cantitate. Părul trebuie să fie uscat. După 10 minute se perie bine părul. Tratamentul poate fi aplicat o dată la două zile. 

Trucuri naturale pentru păr mai des. Tratament cu iaurt pentru păr tern

Produsele cosmetice, dar şi poluarea pot da părului un aspect tern, lipsit de volum. Smântâna şi iaurtul pot inversa acest prejudiciu. Acidul lactic îndepărtează murdăria, în timp ce grăsimea din lapte hidratează. Se poate prepara o mască dintr-o jumătate de ceaşcă de smântână sau iaurt simplu care se aplică pe părul ud şi se lasă 20 de minute. Se clăteşte cu apă caldă, apoi cu rece şi apoi se spală părul cu şampon, afirmă Lisa Belkin, autoarea cărţii The Cosmetics Cookbook.

Trucuri naturale pentru păr mai des. Tratament cu bere pentru plete obosite

Berea fermentată conţine provizii serioase de drojdie care pot da volum pletelor obosite, mai spune Cox. Ea recomandă o mască dintr-o jumătate de cană de bere care a fost lăsată în prealabil timp de câteva ore într-un recipient deschis peste care se pune o linguriţă de ulei de floarea soarelui sau de rapiţă şi un ou crud. Se aplică pe părul umed, se lasă 15 minute şi apoi clăteşte cu apă rece.

O altă variantă ar fi aplicarea berii cu pulverizatorul sub formă de şpriţ pe părul uscat. „Când lichidul se evaporă reziduurile de proteine din grău sau hamei continuă să întărească structura firului de păr, mai spune Belkin. Tratamentele pot fi aplicate o dată la două săptămâni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările