Tratamente naturiste cu care alungi durerile cauzate de ulcer

Tratamente naturiste cu care alungi durerile cauzate de ulcer

Gelul de aloe vera conţine atât vitamine, cât şi aminoacizi, minerale şi salicilat care acţionează ca un bun antiinflamator.

Alimentaţia neregulată şi stresul favorizează apariţia ulcerului digestiv prin faptul că duc la eliberarea excesivă de acizi care atacă mucoasa gastrică şi dau ocazia unei bacterii numite Helicobacter Pylori să se multiplice, făcând posibilă dezvoltarea unui ulcer. Dacă vrei să previi ulcerul sau să domoleşti durerile pe care le dă, aceste plante îţi vin în ajutor!

Ştiri pe aceeaşi temă

Aloe vera

Gelul de aloe vera conţine atât vitamine, cât şi aminoacizi, minerale şi salicilat care acţionează ca un bun antiinflamator. Taie 7 cm din frunzele unei aloe de 3 ani pe care nu ai udat-o 5 zile. După ce aduni 500 g de frunze, trece-le prin maşina de tocat şi lasă-le la macerat o zi, cu 8 linguri de miere. Ia câte 1 linguriţă de preparat pe stomacul gol, dimineaţa, 3 luni.

Reţete utile de infuzii calmante

Durerile de stomac sunt chinuitoare, de aceea este indicat să ai în casă câteva amestecuri de plante medicinale din care să prepar infuzii cu efect calmant. Combină 50 g de nalbă de pădure,  50 g de muşeţel şi 20 g de urzică moartă. La nevoie ia 3 linguriţe de amestec şi toarnă 2 căni de apă fiartă peste ele. Lasă la infuzat 15 minute, strecoară şi bea în 2-3 reprize, de-a lungul zilei, înainte de masă.

Poţi face şi alte 2 amestecuri de plante din 50 g de frunze de zmeur, 50 g de flori de salcâm, 30 g de sunătoare şi 30 g de coada şoricelului sau din 50 g de flori de salcâm, 30 g de sunătoare, 50 g de gălbenele, 20 g de tătăneasă şi 30 g de nalbă. Procedezi la fel ca mai sus, având grijă să bei ceaiurile cu 30 de minute înainte de a mânca.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte remedii din plante sunt bune într-o criză de ulcer!

Cura cu spirulină, indicată în hepatită şi anemie

Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: