Tratamente cu hrean, cimbru şi piper pentru alergii şi astm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hreanul este excelent pentru astmatici
Hreanul este excelent pentru astmatici

Farmacia nu este singurul loc în care poţi să-ţi procuri leacuri care să-ţi uşureze durerile de gât şi tusea? În sertarele din bucătărie stau ascunse adevărate remedii naturale în pliculeţele cu condimente. Iată cum te ajută acestea!

Siropul de cimbru este un BUN antitusiv

Delicios în fripturi şi ciorbe, cimbrul nu se lasă mai prejos când vine vorba de proprietăţile terapeutice. El este antispastic, ceea ce înseamnă că te ajută în momentele când ai o criză de tuse. De asemenea, proprietăţile antiseptice ale cimbrului sunt bune împotriva inflamaţiei din gât, care la rându-i poate provoca tuse. Două substanţe active din cimbru, thimolul şi carvacrolul, au efect antimicrobian, dezinfectant şi expectorant. Foarte eficient în acest caz este şi siropul de cimbru. Ca să-l prepari, tai mărunt două legături de cimbru şi torni peste ele 1 l de apă clocotită. Laşi aşa până a doua zi, când strecori lichidul, îi adaugi 1 kg de zahăr şi-l fierbi până se leagă. Iei câte o linguriţă de sirop de cinci ori pe zi. La fel de bună este şi gargara, care se face de patru ori pe zi, cu infuzie de cimbru. Prepară o infuzie mai concentrată, din două linguriţe de plantă uscată la o cană de apă fierbinte, laşi să se răcească şi apoi strecori. După ce faci gargara, ai grijă să nu înghiţi infuzia, deoarece îţi poate dăuna.

Piperul, soluţia în caz de guturai

Ca plantă medicinală, piperul negru este extrem de eficient în tratarea infecţiilor în gât şi a guturaiului. Într-o cană de ceai fierbinte (de busuioc, mentă sau cimbrişor) se pun 2-3 vârfuri de cuţit cu piper negru măcinat. Lasă-l câteva minute, după care îl bei cu înghiţituri mici. Efectele sunt aproape imediate: gâtul se descongestionează şi nările se desfundă. De asemenea, pentru tuse, se pun într-o jumătate de litru de rachiu tare sau, mai bine, de spirt alimentar diluat cu apă, patru linguri de piper negru măcinat, după care se lasă la macerat minimum 5 zile.

Citeşte continuarea aici

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite