Tinctura de tescovină, elixirul tinereţii şi antidotul perfect

Tinctura de tescovină, elixirul tinereţii şi antidotul perfect

Tinctura de tescovină, elixirul tinereţii şi antidotul perfect

Tescovina, căreia în popor i se mai spune şi boască sau boştină şi care reprezintă acele resturi de pulpă, sâmburi şi coji de struguri rămase după prepararea vinului. De 7 ori mai bogată în antioxidanţi decât vinul, tescovina este de fapt preparatul medicinal principal din struguri, şi nu mustul sau vinul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce este tescovina

Conform oamenilor de stiinta, cea mai mare mare cantitate resveratrol se afla in coaja si samburii strugurilor rosii sau negri, adica in tescovină.
 
Cei mai indicaţi sunt strugurii roşii sau negri, recoltaţi din hibrizii producători, având în vedere că aceştia sunt mai rezistenţi la boli şi la dăunători şi nu sunt necesare, în timpul vegetaţiei, tratamente fitosanitare pentru combaterea acestora, că la soiurile nobile, deoarece aceste fungicide şi pesticide au remanenţă (rămân) în coajă strugurilor.
 

Tinctura de tescovină, leac pentru cancer?

 
La circa o săptămâna de la zdrobirea boabelor de struguri, mustul se separă de tescovina. Se obţine o treime de tescovina şi restul must. Pentru a o usca, tescovina se întinde într-un strat subţire într-o camera bine aerisită. Pentru deshidratarea completă ai nevoie de două-trei săptămâni. 
 
În tot acest timp, tescovina se întoarce pe toate părţile. Este gata când rămăşiţele arată că nişte fructe confiate. La final, se trece printr-o sită mare pentru a înlătura smaburii. Pulberea astfel obţinută se păstrează în săculeţi de pânză. Pentru a prepară tinctura, tescovina se...
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările