„Superalimentele” care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbătrânirea este un proces natural însă oamenii aleg să lupte împotriva acestuia prin toate „armele” pe care le pot utiliza, alimentele reprezentând de multe ori o alternativă demnă de luat în considerare.

În ultimele luni mai multe nutriţionişti occidentali au început prezentarea treptată a ceea ce ei au numit „superalimentele din 2014”, o varietate de fructe şi legume provenite mai ales din spaţiul Americii de Sud, puţin cunoscute în România şi în Europa.

„Superalimentele din 2014” au printre calităţile care stau la baza promovării lor, proprietatea de contribui la procesul de încetinire a îmbătrânirii fizice.  

1.Maca

Maca, denumită şi „ginsengul andin”, este plantă care face parte din familia Cruciferelor (varză, ridiche, nap) fiind cultivată timp de secole în munţii Anzi din Peru ca aliment, dar şi ca plantă medicinală. Aceasta are proprietăţi nutritive şi afrodiziace.

2.Pichuberry

Pichuberry este un fruct ale cărui origini pot fi regăsite tot în Peru. Este foarte bogat ăn vitamina D, dar are şi alte vitamine (în special vitamina C), fiind un bun antiinflamator.

3.Kiwicha

Seminţele şi frunzele acestei plante sunt comestibile, fiind consumate mai ales de oamenii din zona Indiei sau a Americii de Sud. Kiwicha comţine numeroase vitamine şi este un bun antioxidant.

4.Camu camu

Este fructul având cel mai mare coţinut de vitamina C de pe planetă, camu camu fiind bun pentru întărirea sistemului imunitar, lupta împotriva ridurilor şi colagenul din piele.

5.Cartofii purpurii

Tipul acesta de cartofi poate fi găsit cu precădere în două ţări ale Americii de Sud, Peru şi Bolivia. Ajută foar mult la stabilizarea circulaţiei sângelui şi previne creşterea tensiunii, dar mai ales ajută la mascarea semnelor privind îmbătrânirea.

6.Sacha inchi

Sacha inchi reprezintă un tip de aliment denumit şi „arahidele incaşe” folosit mai ales în prepararea unui tip de ulei  recomandat pentru nivelul grăsimilor benefice, omega 3. Sacha inchi este cunoscyt drept produsul alimentar care îmbunătăţeşte memoria pe măsură ce îmbătrâneşti.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite