Sucul de sfeclă îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Ce alte alimente mai au acest efect

Sucul de sfeclă îmbunătăţeşte
circulaţia sângelui. Ce alte alimente mai au acest efect

Sucul de sfeclă roşie oxigenează rapid musculatura

Dieta nepotrivită amplifică depunerea plăcilor pe artere, împiedicând sângele, oxigenul şi nutrienţii să ajungă acolo unde este nevoie. Anumite alimente însă ne pot fi aliaţi dacă vrem să avem vase de sânge sănătoase şi să fim scutiţi de riscul unor boli cardiovasculare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţelina este bogată în vitamina K şi poate îmbunătăţi rapid circulaţia sângelui. Pe lângă vitamina K, ţelina mai conţine şi substanţe care ajută corpul să elimine deşeurile. Poate fi consumată în stare proaspătă sau ca adaos în supe şi amestecuri de legume.

Castraveţii, la fel ca şi ţelina şi ridichile, au substanţe care ajută organismul să elimine toxinele. În acelaşi timp, sunt bogaţi în potasiu, apă, fibre şi vitamina C. Aceşti nutrienţi previn stresul oxidativ şi reduc inflamaţia.

Ciocolata neagră conţine flavonoizi care ajută la o mai bună circulaţie a sîngelui, în timp ce ghimbirul are proprietăţi antiinflamatorii. Gimbirul este, totodată, şi un analgezic natural ce reduce durerea şi umflăturile. Nutrienţii pe care îi conţine îmbunătăţesc  absorbţia oxigenului.

Ardeiul gras roşu este bogat în vitamina C şi ar trebui inclus neapărat într-o astfel de dietă. Este bogat în fibre şi antioxidanţi.

Seminţele de dovleac sunt surse bogate de nutrienţi, vitamine şi minerale. Vitamina E este prezentă în cantitate mare, fapt care păstrează elasticitatea vaselor de sânge. Consumul lor sistematic protejează ţesuturile organismului. Ar trebui incluse în dietă mai ales de către persoanele care au probleme cu circulaţia la nivelul picioarelor, potrivit newhealthadviser.com.

Sucul de sfeclă este o altă variantă sănătoasă prin care poate fi îmbunătăţită circulaţia. Totodată, ajută şi la transferul imediat al oxigenului în muşchi. Unele studii au arătat că un consum de două pahare de suc de sfeclă pe zi ajută la scăderea tensiunii arteriale. Este de ajutor mai ales pentru persoanele care au probleme cu circulaţia periferică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările