Sucul de dude combate aftele

Sucul de dude combate aftele

Şi infuzia de frunze de dud este recomandată în caz de stomatite sau afte.

Dureroasele afte de pe maginile limbii, de pe gingii şi obraji se aseamănă unor băşici mici care se transformă în scurt timp în ulceraţii gălbui. Foloseşte leacurile indicate mai jos pentru a le grăbi vindecarea, iar dacă nu trec într-o săptămână, adresează-te medicului!

Ştiri pe aceeaşi temă

Frunze şi fructe de dud

Sucul din fructe de dud şi infuzia de frunze de dud au acţiune astringentă, de aceea sunt recomandate în caz de stomatite sau afte. Pentru sucul de dude, fructele se trec prin blender cu apă cât să le acopere. Pentru ceaiul de dud ai nevoie de 2 linguriţe de frunze la o cană de apă fierbinte. După infuzare, strecurare şi răcorire, clăteşti gura cu ceaiul. Tot sub formă de gargară se foloseşte şi sucul. Trebuie să repeţi procedura de 2-3 ori pe zi până la dispariţia aftelor.

Miere şi propolis

Nu doar mierea, ci şi propolisul (un amestec de răşini şi ceară produsă de albine) au efect antibacterian, antifungic  şi cicatrizant. Amestecă puţină miere cu 1-3 g de granule de propolis. Mestecă-le câteva minute pentru a avea vreme să acţioneze contra aftelor. Şi tinctura de propolis fără alcool sau propolis glicolic este indicată. Diluează 30 de picături cu puţină apă şi cu miere, apoi clăteşte gura cu acest amestec ori îmbibă cu ea o bucăţică de pâine şi mestec-o bine.

Află pe Clicksanatate.ro ce tratamente naturale alungă aftele!

Pelinul, planta de leac în bolile femeieşti

Cum se tratează corect un urcior

citeste totul despre: