Stimulente naturale contra oboselii

Stimulente naturale contra oboselii

Considerată antidepresiv natural, sunătoarea este recomandată, de asemenea, şi în oboseala cronică, mai ales în cazul în care are cauze psihologice.

În planul de combatere a oboselii este bine să incluzi şi soluţiile naturale, care, deşi acţionează mai blând, sunt, în general, bine tolerate şi fără efectele adverse ale tratamentelor de sinteză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tonic cu morcovi şi portocale

Pentru a începe ziua în formă şi pentru a alunga oboseala, prepară-ţi un suc de morcovi şi de portocale. Îl poţi obţine din 2 morcovi şi 1 portocală date prin storcător. La final, adaugă 1 linguriţă de scorţişoară.

Sunătoarea

Considerată antidepresiv natural, sunătoarea este recomandată, de asemenea, şi în oboseala cronică, mai ales în cazul în care are cauze psihologice. Planta are efect tonic, revigorant, remineralizant şi antidepresiv. Se consumă sub formă de infuzie – 1 linguriţă de plantă la 200 ml de apă clocotită.

Germenii de grâu

Partea cea mai bogată a grâului din punct de vedere nutritiv, germenii acestei plante sunt un aliat de încredere în combaterea oboselii.

„Marele avantaj al germenilor de grâu este că au în componenţă toate vitaminele din complexul B, indispensabile pentru un somn bun sau pentru a lupta contra stresului, precum şi numeroase minerale ca magneziul, zincul şi fosforul. Are, deci, o acţiune completă pentru susţinerea organismului”, afirmă Nathalie Tutrut, naturopat. În perioadele de oboseală, poţi lua câte 2-3 capsule cu germeni de grâu, de 3 ori pe zi, în timpul meselor.

Află pe Clicksanatate.ro mai multe metode de a alunga oboseala!

Amestec indicat seara pentru a slăbi

Ce remedii naturiste sunt indicate în aritmii şi palpitaţii?

citeste totul despre: