Soluţii naturale care combat acneea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boală extrem de complexă, acneea lasă urme nu doar pe piele, ci şi asupra stării emoţionale. Într-adevăr, peridoada critică este adolescenţa, când aproape 75% dintre tineri suferă din cauza ei. Dar nu te gândi că ai scăpat definitiv, dacă ai împlinit 30 sau chiar 40 de ani. Partea plină a paharului este că acneea se tratează, inclusiv pe căi naturale.

Un prim pas important din acest punct de vedere este reprezentat de măsurile igieno-dietetice şi anume: evitarea stresului, asigurarea unui tranzit intestinal normal, eliminarea zahărului rafinat, a conservanţilor, grăsimilor hidrogenate, a cărnii roşii, concomitent cu suplimentarea aportului de seminţe de dovleac şi floarea-soarelui, dar şi fructe şi legume colorate, bogate în provitamina A.

Cu acest sprijin din interior, soluţiile aplicate, la exterior, îşi vor putea atinge scopul mult mai uşor, redând tenului sănătatea şi prospeţimea.

Purificare, dar cu blândeţe
Acneea este rezultatul excesului de sebum care, în combinaţie cu bacterii sau celule moarte, duce la blocarea porilor. Pentru a interveni în acest proces, trebuie să te asiguri că îţi cureţi bine faţa de impurităţi de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, folosind soluţii antibacteriene. În natură există zeci de remedii antiacneice, trebuie doar să alegi ce ţi se potriveşte.

Masca din miez de nucă
Combină o linguriţă de suc de lămâie cu pasta din meji de nucă, întinde-o pe zonele afectate de acnee, lasă să acţiuneze între 30 de minute şi o oră, după care îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Uleiul de alune
Amestecă ulei de alune cu o cantitate egală de suc de lămâie şi aplică pentru 10-15 minute pe faţă. Curăţă cu apă călduţă şi apoi cu apă rece. Amestecul îndepărtează acneea, dar are şi acţiune preventivă.

Argila, în special cea verde
Este cicatrizantă, antioxidantă şi are o mare putere de absorbţie, astfel că măştile care o au în compoziţie sunt  foarte utile tenului acneic. Pentru a beneficia de aceste efecte, amestecă pudră de argilă cu zeamă de lămâie până când obţii  o pastă consistentă, uşor de întins. Aplic-o pe faţă pentru 30 de minute, apoi îndepărteaz-o în mod obişnuit, cu apă călduţă. Tratamentul se face în cure de câte 7 zile, după care se continuă de două ori pe săptămână până la vindecare.

Pasta din lemn dulce
Amestecă pudră de lemn dulce cu  apă de trandafiri, astfel încât să rezulte o compoziţie păstoasă, pe care s-o poţi aplica pe zonele cu probleme. Aceasta se ţine pe faţă timp de 20 de minte, după care se îndepărtează.

Faina de ovăz
Prepară o pastă din făină de ovăz şi extract de Aloe Vera, Echinaceea sau ulei din arbore de ceai.
Aplică pe faţa pentru 20 de minute, iar apoi curăţă.

Muşeţel cu busuioc
Fierbe 2-3 pliculeţe de ceai de muşeţel cu o lingură de busuioc tăiat mărunt, timp de 15-20 de minute. După ce se răceceşte, aplică soluţia pe faţă cu ajutorului unei comprese sterile.

Turmericul, mai mult decât un condiment
Dacă te confrunţi cu acneea, poţi recurge la un tratament exfoliant pe bază de turmeric. Fiind antiseptic, acesta va reduce inflamaţiile şi va ajuta la producţia de sebum. Amestecă bine două linguriţe de turmeric cu o jumătate de ceaşcă de suc de lămâie şi aplică soluţia pe ten, cu mişcări circulare, pentru a stimula circulaţia sângelui. Las-o să acţioneze aproximativ 15 minute, după care spala-te cu apă călduţă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite