Soluţii naturale care ajută în insolaţie

Soluţii naturale care ajută în insolaţie

Cicoarea reglează temperatura corpului www.clicksanatate.ro

Statul la soare ore în şir, fără măsuri de protecţie, ne poate da insolaţii. Află că, şi pentru această problemă, farmacia naturii are soluţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statul la soare ore în şir, fără măsuri de protecţie, ne poate da insolaţii. Află că, şi pentru această problemă, farmacia naturii are soluţii.

Este bine de ştiut însă că plantele trebuie folosite doar în cazurile uşoare, când simptomele insolaţiei nu sunt severe. Insolaţia poate deveni o urgenţă medicală, când este absolut nevoie de consult medical.

Atunci când ne petrecem mult timp în soare, fără pălărie sau şapcă, se produce o supraîncălzire la nivelul capului, astfel că „termostatul” organismului se dereglează.

Rezultatul se numeşte insolaţie, cu simptome precum dureri de cap violente, febră, greaţă, somnolenţă şi, în cazuri mai grave, chiar pierderea cunoştinţei. Insolaţia nu trebuie neglijată, pentru că, în cazuri severe, poate provoca tulburări neurologice şi afectare renală sau cardiacă.

Prima măsură în insolaţie este ducerea victimei într-un loc răcoros, hidratarea cu apă sau cu sucuri naturale, duşurile nu foarte reci şi aplicarea de comprese reci la articulaţii, pentru scăderea temperaturii.

Cicoarea reglează temperatura corpului

Unul dintre cele mai bune remedii indicate în tratamentul naturist al insolaţiei este cicoarea, această plantă ajutând la reglarea temperaturii corporale. În plus, planta tratează durerea de cap şi senzaţia de greaţă, simptome survenite după ce ai stat mult la soare.

Citeşte despre soluţiile naturale care ajută în insolaţie pe www.clicksanatate.ro

 

Exerciţii pentru creier

Cum să previi umflarea gleznelor pe timpul verii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările