Seva de mesteacăn sau "băutura zeilor" energizează şi readuce buna dispoziţie

Seva de mesteacăn sau

Benefică şi în caz că reţii apă în organism

La fel ca frunzele, mugurii, scoarţa, şi seva de mesteacăn este apreciată şi recomandată de fitoterapeuţi datorită proprietăţilor diuretice, depurative, utile pentru sănătate. Iată de ce este considerată un adevărat elixir!

Seva proaspătă de mesteacăn este un lichid similar cu apa, fără gust, dar cu bogată compoziţie nutritivă: calciu, potasiu, magneziu, mangan, fosfor, sodiu, fier, cupru, cobalt, zinc, crom, litiu, seleniu, flavonoide, vitamina C, aminoacizi, zaharuri.

Agent de drenare excelent

Seva de mesteacăn tonifică organismul şi favorizează combaterea calculilor renali. Se recomandă administrarea a 2 ml de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, 1 lună, în cazul adulţilor. Pentru copiii de peste 10 ani, este indicată pentru aceeaşi frecvenţă şi perioadă doza de 1 ml. Ca să beneficiezi de calităţile mesteacănului, care s-a dovedit util în caz de eczeme, cistite, reumatism, inflamaţii, ţine cura cu sevă 3 săptămâni, timp în care este benefic să bei 1 litru de lichid pe zi. Curele sunt benefice primăvara şi toamna, când organismul are nevoie de detoxificare şi la nivelul articulaţiilor.

Citeşte continarea aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările