Sânzienele, leac pentru bolile sistemului nervos

Sânzienele, leac pentru bolile sistemului nervos

S-a dovedit că ceaiul de sânziene macerat la rece are efect sedativ şi este extrem de eficient în cazul bolilor sistemului nervos.

Având calităţi calmante asemănătoare teiului, sânzienele pot veni în ajutorul tău atunci când vrei să dai un restart corpului, curăţându-ţi rinichii, căile urinare şi ficatul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sânzienele sunt plante ce cresc în grădini, la marginea pădurilor, pe câmpii. Se remarcă prin florile de dimensiuni mici, de culoare gălbuie-aurie, dar cu un miros foarte plăcut şi cu gust amar. Perioada de înflorire începe odată cu solstiţiul de vară, în apropiere de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare numită şi Drăgaica, de unde vine şi denumirea populară a plantei. În scop terapeutic sunt utilizate florile şi rareori frunzele, datorită conţinutului de substanţe active importante precum uleiuri volatile, tanini, glucide, saponine şi cumarină.

Reglează glanda tiroidă

Ceaiul de flori de sanziene este recomandat în tratarea şi diminuarea nodulilor tiroidieni şi în normalizarea activităţii glandei tiroide. Are efect sedativ uşor, antispastic, diuretic, depurativ, antireumatic, laxativ şi uşor afrodisiac, fiind de folos şi în cazul afecţiunilor aparatului urinar, dar şi în tulburările de somn asociate cu menopauza. Cel mai eficient remediu este cel preparat la rece, dintr-o lingură de flori de sânziene la 250 ml de apă, care se lasă 6-8 ore la temperatura camerei. Se strecoară şi se bea dimineaţa pe stomacul gol.

Protejează şi curăţă rinichii

Sânzienele sunt de folos în tratarea bolilor de rinichi, făcându-i să funcţioneze normal, cât şi în afecţiunile splinei, ficatului şi pancreasului. Se recomandă maceratul, preparat din 2 linguriţe de pulbere de sânziene, lăsate la înmuiat peste noapte într-o jumătate de cană cu apă, după care se filtrează. Se bea înainte de micul dejun, cu 30 de minute înainte, cu înghiţituri mici. În cazul infecţiilor renale, poţi prepara o infuzie obţinută din sânziene, urzică-moartă şi splinuţă. Se pune 1 lingură la 250 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat 3 minute. Se beau 3-4 căni pe zi, din 2 în 2 ore, cu înghiţituri mici.

Recomandate în bolile sistemului nervos

S-a dovedit că ceaiul de sânziene macerat la rece are efect sedativ şi este extrem de eficient în cazul bolilor sistemului nervos. Remediile pe bază de sânziene sunt indicate, printre altele, în epilepsie şi boala Parkinson. Planta mai poate fi de folos şi femeilor aflate la menopauză, cât şi celor care au tulburări de somn. Maceratul se obţine dintr-o lingură de plantă uscată, care se lasă 6-8 ore într-o cană cu apă, la temperatura camerei. Strecoară-l înainte de a-l bea. Consumă 3 căni pe zi, într-o cură de 2 luni. Dacă este cazul, poţi face o pauză de 14 zile şi reiei apoi tratamentul.

Află pe clicksanatate.ro în ce alte afecţiuni se recomandă remediile cu sânziene!

Trucuri pentru eliminarea pesticidelor din fructe şi legume

«Boala soţului ne afectează relaţia»

citeste totul despre: