Reţete naturiste contra nopţilor albe

Reţete naturiste contra nopţilor albe

În cazul insomniacilor, remediile cu passiflora induc somnul profund şi calmează nervozitatea

Există numeroase plante cu acţiune sedativă şi relaxantă, care te ajută nu numai să adormi uşor, ci şi să ai un somn odihnitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În combaterea insomniei, în afara modificărilor care ţin de stilul de viaţă, poţi încerca cu încredere şi remediile pe bază de plante medicinale.

„Plantele dau o stare de relaxare şi înlătură efectele nedorite ale stresului. Ele pot induce un somn de calitate, însă atenţie, acestea nu se vor combina cu antidepresive. Nu este bine să îţi administrezi remedii naturale sau medicamente pentru insomnie atunci când boala persistă. Consecinţele pot fi grave, riscând producerea unor mari dezechilibre”, afirmă dr. Ionela Jurj.

Valeriana

Unul dintre cei mai buni aliaţi din natură pentru a combate insomnia este valeriana. Planta ajută la scăderea tensiunii arteriale, normalizând ritmul cardiac, calmează stările nervoase, tratând tulburările de somn.

Numeroase studii au arătat că valeriana induce starea de somn, îmbunătăţeşte calitatea acestuia şi chiar este mai eficientă decât unele somnifere şi calmante de sinteză. Acţiunea plantei este accentuată atunci când este combinată cu melisa, cu passiflora şi cu hameiul.

•    În 250 ml de apă fierbinte adaugă o linguriţă de rădăcină de valeriană. Filtrează, apoi bea câte o cană cu jumătate de oră înainte de culcare.

Află şi alte remedii care te pot ajuta pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările