Remediu chinezesc la fel de eficient împotriva artritei ca un medicament

Remediu chinezesc la fel de eficient împotriva artritei ca un medicament

Remediul natural chinezesc la fel de eficient ca metotrexan, medicamentul care tratează artrita FOTO blog.daum.net

Artrita reumatoidă, o boală care cauzează durere şi umflături ale încheieturilor, afectează milioane de oameni. Deşi nu există niciun leac pentru această boală, medicamentele, cum este şi metotrexatul, se folosesc pentru a reduce simptomele. Noi cercetări sugerează că un remediu natural chinezesc este la fel de eficient ca metotrexatul.

Ştiri pe aceeaşi temă


Un nou studiu publicat în „British Medical Journal“ sugerează că medicamentul folosit pentru a ameliora simptomele artritei reumatoide este la fel de eficient ca un remediu natural chinezesc numit „Triptergium wilfordii Hook F“ (TwHF), notează „Medical News Today“.
 
Echipa de cercetători chinezi de la Spitalul Facultăţii de Medicină Peking şi de la Academia Chineză de Ştiinţe Medicale a comparat efectele metotrexatului cu cele ale remediului natural chinezesc, testându-le asupra a 207 de pacienţi care sufereau de artrită reumatoidă. Metotrexatul este un medicament antireumatic folosit, în mod obişnuit, pentru ameliorarea simptomelor artritei, dar şi ca medicament în cadrul chimioterapiei împotriva anumitor tipuri de cancer. 
 
TwHF este un remediu natural folosit în medicina tradiţională chineză pentru tratamentul umflăturilor, inflamaţiei şi a durerilor articulare. Remediul provine din extractul plantei „Triptergium wilfordii“, cunoscută şi sub numele de „lujerul zeului tunetului“.
 
Pacienţii care au participat la studiul condus de dr. Xuan Zhang au fost împărţiţi în trei grupuri aleatorii care au luat trei tratamente diferite timp de 24 de săptămâni. Primul grup a luat 12,5 miligrame de metotrexan o dată pe săptămână, cel de-al doilea 20 de miligrame de TwHF de trei ori pe zi, iar cel de-al treilea grup a luat o combinaţie între cele două tratamente. Cercetătorii au notat că aproximativ 98% din pacienţi care au participat la studiu nu mai folosiseră medicamente antireumatice până atunci. Echipa de cercetători a dorit să determine care dintre aceste trei tratamente este cel mai eficient în reducerea simptomelor artritei reumatoide. 
 
Combinaţia de metotrexan şi TwHF este cea mai eficientă
 
Dintre cei 207 de participanţi la studiu, 174 (84%) au încheiat cu succes perioada de 24 de săptămâni de studiu. Cercetătorii au descoperit că dintre participanţii trataţi cu metotrexan, aproape 46,5% au avut îmbunătăţiri semnificative, dar 55% din grupul tratat doar cu TwHF a demonstrat aceleaşi îmbunătăţiri. Totuşi, cea mai mai îmbunătăţire s-a înregistrat la pacienţii care au primit ambele tratamente, şi cu metotrexan şi cu remediul natural TwHF. Aproape 77% au avut un răspuns pozitiv.
 
Tratamentul cu TwHF a demonstrat că această monoterapie nu este inferioară tratamentului cu metotrexan, iar, în combinaţie cu medicamentul, este chiar superioară tratamentului unic cu metotrexan în controlarea bolii celor care suferă de artrită reumatoidă. Rezultatele noastre confirmă estimările clinice asupra eficienţei celor două tratamente, demonstrând că o combinaţie de TwHF şi metotrexan reprezintă un tratament sigur şi eficient pentru cei care suferă de artrită“, notează cercetătorii în concluziile lor.
 

Citeşte şi:
 
 
Artrita este o stare patologică ce este caracterizată de inflamaţie articulară, fenomen de obicei acompaniat în mod variabil de cele 5 semne: durere, tumefacţie, temperatură locală crescută, înroşirea tegumentelor periarticulare şi limitarea funcţiei articulaţiei implicate.
 
 
O echipă internaţională de cercetători a descoperit peste 40 de zone ale ADN-ului care cresc riscul apariţiei artritei reumatoide. În acelaşi timp, au avansat ipoteze privind viitoare tratamente.
 
 
Numeroase studii medicale au arătat că peştele gras este indicat pentru inimă, dar ultimele date arată că acest tip de peşte poate ajuta şi în prevenirea artritei reumatoide.
 
 
A început sezonul depresiilor şi al durerilor reumatice. Umezeala şi frigul agravează manifestările resimţite de persoanele cu poliartrită reumatoidă şi cu artroză. Există, însă, câteva metode la îndemână care atenuează durerile şi te vor ajuta să te dai mai uşor jos din pat dimineaţa.
 
 
Trosnitul degetelor este ceva foarte plăcut pentru tine şi foarte deranjant pentru cei din jur. Dar oare poate cauza artrită, aşa cum ne ameninţa mama sau bunica pentru a ne face să încetăm? Nu există nicio dovadă ştiinţifică serioasă care să spună că trosnitul degetelor cauzează artrită. Ar putea, însă, afecta funcţionarea articulaţiilor pe termen lung.
 
 
Numărul de persoane cu artrită, o boală vasculară datorată reducerii periculoase a fluxului sanguin la nivelul picioarelor, a crescut cu aproape 25% în zece ani la nivel mondial, potrivit datelor publicate joi în revista medicală „The Lancet”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: