Remedii naturiste testate în marile războaie

Remedii naturiste testate în marile războaie

Sucul proaspăt de cartofi tratează cu succes durerile stomacale.

În vremurile grele când medicamentele devin inaccesibile, cum s-a petrecut în marile războaie, remediile din plante s-au dovedit utile şi, în unele cazuri, au stat la baza creării unor tratamente folosite în prezent pe scară largă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Leacuri în perioada de recuperare

Pentru a-şi recăpăta energia pierdută în lupte, soldaţii romani foloseau anumite alimente sau remedii din natură. De pildă, consumau halva făcută dintr-un amestec de miere cu seminţe de susan. Un alt aliment în care-şi puneau speranţele era usturoiul, despre care se credea că dă putere şi curaj înaintea bătăliilor grele. Soldaţii care luptau în armata Împăratului Iulius Cezar primeau chimen pentru a fi mai rezistenţi şi pentru a le spori imunitatea la boli digestive şi infecţii.

În acelaşi scop, obişnuiau să pună cimbru în apa de baie. De altfel, medicul roman Plinius cel Bătrân  trata cu cimbru cazurile de epilepsie. În al Doilea Război Mondial, se dezinfectau rănile şi se purifica aerul în spitale cu o substanţă obţinută din cimbru numită tymol.

Info

În Egipt, în timpul construirii piramidelor, li se dădea usturoi lucrătorilor pentru a avea puterea necesară muncilor grele la care erau supuşi.

Află şi alte remedii naturiste testate în marile războaie pe clickpentrufemei.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: