Remedii naturiste pentru gingii inflamate

Remedii naturiste pentru gingii inflamate

Gingivita este afecţiunea care se traduce prin inflamaţia gingiei şi intră în categoria bolilor parodontale. Există diferiţi factori care încurajează apariţia gingivitei, însă din fericire avem la dispoziţie nenumărate remedii naturiste pentru gingii inflamate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gingivita se manifestă prin apariţia unei infecţii bacteriene a ţesutului şi structurii osoase care înconjoară dinţii şi care se manifestă, în primă fază, prin înroşirea gingiilor, inflamarea acestora şi sângerare locală la periaj. 
 
Cei mai populari factori care contribuie la dezvoltarea gingivitei sunt:
 
- periatul incorect al dinţilor
- acumularea de tartru pe dinţi
- consumul de zahăr sau tutun
- un regim alimentar deficitar în substanţe nutritive
- consumul excesiv de alcool
- lucrări dentare efectuate prost, proteze sau implanturi dentare
- medicamentele
- moştenirea genetică
- boli cronice
- carenţa de vitamina C
 

Remedii naturiste pentru gingii inflamate

Propolis
Unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru gingii inflamate este propolis. Cel mai puternic medicament natural antiinfecţios luptă împotriva a peste 20 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazitare şi 30 de tipuri de virusuri. De asemenea, acesta are proprietăţi nutritive şi de întărire a sistemului imunitar.
   
Aloe vera
Această plantă-minune, eficientă în tratarea a numeroase afecţiuni, este deseori utilizată şi în tratarea gingiilor inflamate. Se taie o bucată de aloe vera pe mijloc şi se aplică sucul plantei pe gingie, de 3-4 ori pe zi.

Cuişoare 
Cuişoarele au proprietăţi anestezice şi diminuează durerile de dinţi. Pentru gingivită este recomandat uleiul de cuişoare aplicat local sau decoctul, care se obţine prin fierberea, timp de 10 minute, a 4 ciuşoare.

Rădăcina de cerenţel
Rădăcina de cerenţel este recomandată pentru oprirea sângerărilor întrucât are proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene şi cicatrizante. Decoctul se obţine din două linguri de rădăcină, care se fierb timp de 15 minute în 300 ml de apă. Ceaiul se bea de trei ori pe zi, după mesele principale. 

Remedii naturiste pentru gingii inflamate - gargara 

Suc de afine
Fitoterapeuţii recomandă sucul de afine în tratarea gingivitei, întrucât ajută la vindecarea mucoaselor. Se recomandă consumul zilnic, pentru o perioadă de câteva zile, administrat sub formă de gargară.

Apa cu sare
Într-un pahar de apă caldă se adaugă o linguriţă de sare şi se clăteşte gura, timp de 30 de secunde. 
 
Ceai de coada-calului
Se prepară ceaiul din planta coada-calului, iar după ce s-a răcit se face gargară cu lichidul timp de 30 de secunde, de 2-3 ori pe zi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările