Remedii naturale împotriva candidozei

Remedii naturale împotriva candidozei

Iaurtul este extrem de eficient în tratarea candidozei

O infecţie vaginală cu care se confruntă nenumărate femei este cea cu bacteria Candida albicans. Se poate instala pe fondul unui sistem imunitar slăbit, în urma unui tratament cu antibiotice sau din cauza unei igiene precare sau excesive. Iată cum o poţi combate cu remedii naturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coada-şoricelului

Este o plantă medicinală recunoscută pentru proprietăţile antimicotice şi dezinfectante, de aceea este de mare ajutor în tratarea candidozei vaginale. Sunt indicate băile de şezut. La doi litri de apă, pui şase linguri de flori de coada-şoricelului. Tratamentul se face o dată pe zi, până la dispariţia simptomelor.

Iaurtul

Iaurtul este extrem de eficient în tratarea candidozei. Datorită bacteriilor bune pe care le conţine,  contribuie la reechilibrarea mucoasei vaginale. Este recomandat să consume zilnic acest aliment, fapt care va duce la echilibrarea florei bacteriene. Totodată, poate fi aplicat şi local. Aplici o lingură de iaurt pe o dischetă demachiantă, apoi aplici în zona vaginului şi laşi să acţioneze un sfert de oră.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările