Proprietăţile terapeutice ale ridichilor roşii

Proprietăţile
terapeutice ale ridichilor roşii

Ridichile roşii sunt bogate în substanţe minerale şi nutritive. FOTO: sanatate.acasa.ro

Ridichile roşii sunt legume a căror utilizare are loc din cele mai vechi timpuri, proprietăţile terapeutice ale acestora fiind multiple, de la afecţiunile digestive sau ale ficatului până la reducerea febrei, potrivit „Organic Facts”.

Ridichea roşie conţine piridoxină (vitamina B6), niacină (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavină (vitamina B2), la care se adaugă vitaminele A, C, E si K. Fierul, calciul, cuprul, magneziul, manganul si zincul sunt mineralele care pot fi găsite în acest produs alimentar, alături de substanţele nutritive (proteine, carbohidraţi, fibre) si electroliţi (sodiu si potasiu).

În primul rând, ridichile conţin cantităţi importante de antioxidanţi, benefici pentru organismul uman. Aceştia au rolul de diminua efectele nocive ale radicalilor liberi.

De asemenea, ridichile sunt cunoscute pentru proprietăţile antibacteriene şi antifungice. Alimentele de acest tip au un conţinut scăzut de grăsimi, colesterol şi calorii, fiind indicate pentru cei care sunt la dietă, precizează „Organic Facts”.

Ridichile sunt folosite şi pentru tratarea a numeroase probleme ale pielii, aceste legume ajutând la hidratarea şi dezinfectarea pielii. Un exemplu este întrebuinţarea ridichilor pentru tratarea muşcăturilor uşoare şi înţepăturilor de insecte, sucul acestui produs diminuând intensitatea durerilor şi umflăturilor.

Printre proprietăţile terapeutice ale ridichilor roşi pot fi menţionate şi următoarele:

- menţin sănătatea rinichilor şi a ficatului;

- scad riscul bolilor cardiovasculare;

- diminuează posibilitatea apariţiei cancerului;

- combate retenţia apei în organism.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: