Plantele decorative care te scapă de boli

Plantele decorative care te scapă de boli

Dacă suferi de anxietate, insomnie şi de migrene, apelează la petalele de trandafir

Îţi înfrumuseţează şi îţi parfumează grădina, dar mai au o calitate de necontestat: aceea de a fi excelente leacuri natural pentru diverse afecţiuni. Vorbim despre multe dintre florile din grădină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trandafirul, remediu contra amigdalitei

Infuzia obţinută din petale de trandafir are rol dezinfectant, de aceea este bines ă faci gargara cu aceasta, dacă suferi de dureri în gât. Faci gargară de 3-4 ori pe zi, până când te însănătoşeşti. Dacă suferi de anxietate, insomnie şi de migrene, apelează tot la petalele de trandafir. Pune-le într-un vas cu apă, pe care îl laşi în camera în care te odihneşti. La fel de eficient este şi uleiul esenţial de trandafir.

Lavanda, împotriva indigestiei

O floare pe cât de frumoasă, pe atât de folositoare pentru sănătatea ta, căci te scapă de insomnie, ameliorează durerile de cap şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Totodată, ceaiul de lavandă reduce stările de anxietate, dar este şi de ajutor dacă suferi de indigestie. Lavanda preferă locurile luminoase din grădină şi se adaptează uşor mai ales în zonele de deal şi în cele montane. Creşte în tufe şi preferă un sol umed.

Bujorul luptă cu crampele menstruale

Femeile care suferă de crampe menstruale pot apela la ceaiul de flori de bujor, care are un efect calmant. Peste o lingură de flori uscate, torni 250 de ml de apă fierbinte şi laşi la infuzat timp de 20 de minute. Remediul este eficient şi pentru persoanele care suferă de infecţii ale căilor respiratorii.

Totodată, un medicament obţinut din flori de bujor, din lemn dulce, curmal şi din gura lupului ar putea fi utilizat pentru e reduce efectele chimioterapiei, la pacienţii bolnavi de cancer. Cercetătorii de la Yale University School of Medicine din Statele Unite ale Americii au descoperit că extractul atenuează efectele secundare ale chimioterapiei, precum greaţa, diareea sau crampele.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările