Plante care schimbă dispoziţia. În bine

Plante care
schimbă dispoziţia. În bine

Tincturile din plante ajută la relaxarea sistemului nervos şi

Schimbările hormonale care au loc în organism pot determina treceri bruşte de la bucurie la iritabilitate, anxietate şi, uneori, depresie. Alături de vitaminele B complex, magneziu şi acizi graşi omega-3 o serie de plante ajută la păstrarea stării de bine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeile sunt mai expuse schimbărilor bruşte de dispoziţie din pricina nivelurilor hormonale care urcă şi coboară, mai ales la menopauză. Oamenii de ştiinţă consideră că un motiv este estrogenul care afectează modul în care serotonina – cunoscut ca hormonul stării de bine – se comportă în organism. Astfel, când estrogenul scade, scade şi serotonina, ducând la stări proaste de dispoziţie, potrivit „Cărţii sănătăţii femeii“, semnată de dr. Marilyn Glenville, spăecialistă britanică în sănătate şi nutriţie.

În plus, dezechilibrul glicemiei şi oboseala pot declanşa schimbări ale strării emoţionale.

Piperul călugărului este o plantă care ajută la eliberarea tensiunii şi a schimbărilor de dispoziţie, fiind una dintre cele mai bune pentru echilibrare. Se poate lua câte o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă sau sub formă de capusle de 200-300 de miligrame de 2 ori pe zi. O altă tinctură care se ia similar este cea de ginseng siberian, potrivit sursei mai sus citate.

Sunătoarea este un cunoscut antidepresiv cu acţiune moderată. Se ia o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă de 3 ori pe zi sau sub formă de capsule de 300 de miligrame, de 2-3 ori pe zi.

Valeriana este şi ea cunoscută ca un calmant al sistemului nervos. Se ia o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă sau sub formă de capsule de 300 de miligrame de 2 ori pe zi.

citeste totul despre: