Plante benefice pentru a renunţa la fumat

Plante benefice pentru a renunţa la fumat

Menta diminează problemele digestive care apar în urma renunţării la fumat

Ai nevoie de multă voinţă pentru a renunţa la nocivele ţigări. Bineînţeles, există medicamente care te vor ajuta să combaţi acest viciu, însă de ce ai apela la ele când în natură găseşi aliaţi în lupta împotriva ţigărilor?

Ştiri pe aceeaşi temă

După o perioadă lungă în care ai utilizat zilnic nicotină, organismul tău devine dependent de această substanţă. Aşadar, în momentul în care vei renunţa la ea, organismul se va confrunta cu sevrajul nicotinic, care se manifestă printr-o nevoie permanentă de a fuma, despresie, frustrare,nervozitate, creşterea apetitului şi insomnie. Anumite plante însă pot diminua aceste simptome, făcând renunţarea mai uşoară.

Lobelia

Este o floare mov, viu colorată , supranumită şi tabacul indian. Aceasta este utilă atât dependenţilor de droguri, cât şi celor de nicotină, deoarece scade nivelul de dopamină, o substanţă care transmite informaţii către neuroni. Astfel, la creier va ajunge mai greu dorinţa de a fuma şi în consecinţă nevoia de ţigări va scădea. Lobelia poate fi folosită sub formă de tincturi, flori uscate sau extract. Singura menţiune este că utilizarea ei trebuie făcută sub supravegherea doctorului deoarece poate cauza probleme respiratorii.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările