Piatra de alaun, un antiperspirant natural ieftin şi eficient împotriva transpiraţiei excesive şi a mirosurilor neplăcute

Piatra
de alaun, un antiperspirant
natural ieftin şi eficient împotriva transpiraţiei excesive şi a mirosurilor neplăcute

Durata de utilizare a pietrei de alaun este de minimum un an.

Deşi transpiraţia este un proces fiziologic normal, mirosul asociat ei poate provoca neplăceri, mai ales în zilele calde de vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piatra de alaun, un mineral cu proprietăţi antibacteriene, este soluţia pentru persoanele aflate în căutarea unui deodorant eficient, dar în acelaşi timp sănătos, care să permită pielii să respire.

Având forma unui cristal inodor, translucid, de culoare albă, piatra de alaun (postassium alum) este extrem de eficientă ca deodorant.

Se găseşte în stare brută, dar şi sub formă de stick, pentru o aplicare mai uşoară.

 Cum se foloseşte piatra de alaun

Aceasta se umezeşte, apoi se aplică pe piele, formând o peliculă ce păstrează suprafaţa curată şi previne apariţia bacteriilor, sursa mirosului neplăcut.

Fără chimicale

Substanţele chimice din deodorantele clasice sunt asociate cu numeroase riscuri pentru sănătate, mai ales dacă se folosesc imediat după epilat, când în piele se produc microfisuri. Piatra de alaun este un deodorant natural, ce nu conţine compuşi cu potenţial toxic pentru organism.

Alaunul de potasiu nu intră în piele, iar aluminiul din piatra de alaun este de origine naturală, spre deosebire de clorhidratul de aluminiu din deodorantele obişnuite, care se obţine prin procesare chimică.

Citeşte cu atenţie eticheta

Este important ca înainte de a achiziţiona piatra de alaun să citeşti cu atenţie eticheta: potassium alum indică mineralul natural, spre deosebire de ammonium alum, care arată că este vorba de un cristal de origine sintetică, fără aceleaşi efecte benefice.

Protecţie pentru un an întreg

Raportul calitate/preţ face din piatra de alaun un deodorant foarte economic: durata de utilizare este îndelungată, de minimum un an. În toată această perioadă, oferă protecţie împotriva mirosurilor neplăcute timp de 24 de ore şi lasă pielea să respire, un lucru important pentru sănătate. În plus, este hipoalergică, iar riscul de alergii este foarte scăzut.

Bună pentru amândoi

Piatra de alaun are avantajul că poate fi folosită atât de femei, cât şi de bărbaţi. Nu are miros, astfel că persoanele care doresc un pic de parfum o pot “personaliza” în funcţie de preferinţe, folosind apă florală sau ulei esenţial aromat. În plus, cristalul nu lasă urme pe haine şi nu deteriorează ţesăturile.

Pe lângă a fi un deodorant foarte bun, piatra de alaun are şi alte întrebuinţări: opreşte sângerarea în cazul rănilor artificiale, poate fi folosită împotriva acneei şi calmează pielea în cazul pişcăturilor de insecte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările