Patru beneficii ale consumului de miere

Patru beneficii
ale consumului de miere

Mierea, un aliment minune. FOTO: Listverse

Mierea este un aliment apreciat de multă lume pentru gustul său, dar mai ales pentru multitudinea de beneficii care pot contribui la o menţinerea unei sănătăţi de fier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit National Honey Board din Statele Unite ale Americii mierea este în primul rând un îndulcitor natural, poate ajuta la pregătirea anumitor sosuri şi este un element de bază al anumitor deserturi.

Publicaţia „Huffington Post” aduce în atenţia cititorilor patru beneficii ale consumului de miere care pot ajuta pe orice recurge la acest „aliment minune”.

Combate tusea

Mierea poate fi un adevărat salvator în perioada sezonului rece. Potrivit unui studiu publicat în „Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine”, cercetătorii au arătat că persoanele care au probleme cu gâtul pot recurge la miere ca la un medicament. Astfel, seara trebuie luată una-două linguriţe de miere pentru a nu avea probleme cu tusea în timpul somnului.

Ajută la tratarea rănilor

Prima referinţă scrisă a mierii ca medicament folosit pentru tratarea rănilor datează din 2100-2000 î.Hr., pe o tabletă sumeriană, susţine o lucrare din „Asian pacific Hournal of Tropical Biomedicine”. În prezent, medicii folosesc un medicament numit Medihoney, un derivat al mierii manuka care provine de la albinele din Noua Zeelandă.

Cu toate acestea, potrivit „Huffington Post” orice tip de miere este bun pentru tratarea rănilor. În Nigeria, cercetătorii au reuşit remedierea situaţiei medicale a unui grup de aproape de 60 de persoane care sufereau de un ulcer avansat.

Oferă un surplus de energie

Sistemul digestiv are nevoie de carbohidraţi  pentru un conţinut suficient de glucoza care oferă energie. Astfel, mierea este o bună sursă energie aproape în orice moment al zilei şi ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

Previne constipaţia

Datorită numeroaselor substanţe organice, consumată cu regularitate, mierea poate preveni în mod eficient problemele de tranzit intestinal.   

Printre contraindicaţiile referitoare la consumul de miere sunt cele care punctează că acest aliment nu trebuie să fie prezent în dieta copiilor de sub un an. Totodată, nici adulţii nu trebuie să consume în exces acest aliment.

Citeşte şi:

De ce să ţinem cont când alegem mierea

Cu atâtea sortimente pe rafturi, alegerea mierii poate deveni o misiune grea, mai ales că sub un ambalaj de încredere se poate ascunde un produs falsificat. Care sunt criteriile de ţinut minte când o cumpărăm, află din articolul nostru.

Remedii naturiste pentru tratarea laringitei

Laringita este o infecţie produsă de inflamaţia, iritarea sau folosirea excesivă a corzilor vocale care aparţin laringelui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: