Patru alimente de primăvară care ajută la eliminarea toxinelor din organism

Patru alimente de
primăvară care ajută la eliminarea toxinelor din organism

Frunzele de leurdă sunt bogate în vitaminele A şi C, ulei eteric şi săruri minerale de calciu, cupru, fier şi fosfor.FOTO: condimenteweb.ro

Verdeţurile de primăvară furnizează organismului o cantitate mare de minerale, vitamine şi antioxidanţi, fiind, în acelaşi timp, sărace în calorii, motiv pentru care sunt o alegere recomandată dacă vrei să slăbeşti, însă acestea alimente contribuie în acelaşi timp la eliminarea toxinelor din organism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată cu începerea anotimpului verde este indicat în încercăm să consumăm alimente proaspete provenite din medii în care nu sunt utilizate îngrăşămintele chimice. Din numeroasele alimente care îşi fac apariţia în pieţe o bună alegere poate fi reprezentată verdeţurile de primăvară.

1.Urzica

Urzica este o plantă consumată cu precădere la început de primăvară fiind des întâlnită în gospodăriile tradiţionale româneşti. Această plantă conţine un număr mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofilă, săruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, zinc, seleniu etc), substanţe proteice, acid folic, etc.

Printre principalele beneficii ale consumului de urzici putem aminti: curăţarea sângelui, având efect detoxifiant; stimularea metabolismului; echilibrarea sistemului de apărare al organismului; stimularea digestiei şi fluidificarea sângelui..

2.Ştevia

Ştevia este o plantă bogata în vitamine (C şi K), săruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc), proteine si fibre. Este o plantă care îl ajută pe cel care o consumă să scape starea de oboseală a corpului şi detoxifiază organismul.

Printre beneficiile  consumului de ştevie sunt: reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducerea nevoii de a consuma alimente bogate în zahăr şi grăsimi şi diminuarea apetitului.

3.Leurda

Frunzele de leurdă sunt bogate în vitaminele A şi C, ulei eteric şi săruri minerale de calciu, cupru, fier şi fosfor. Principalele proprietăţi ale plantei sunt cele care legate de curăţirea sângelui, a ficatului, a stomacului şi intestinelor.

Consumul leurdei poate fi de ajutor în tratarea unor afecţiuni sau boli precum: bolile gastro-intestinale, bolile renale, afecţiunile cardiovasculare sau afecţiuni ale sistemului nervos.

4.Loboda

Loboda este o plantă benefică pentru organismul uman, aceasta fiind indicată pentru a fi consumată deoarece ajută la  detoxifierea şi curăţarea sângelui. Alimentul conţine cantităţi impresionante de vitamine, minerale, fibre şi alţi nutrienţi importanţi care îmbunătăţesc sistemul imunitar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: