VIDEO Care sunt ceaiurile şi suplimentele „naturale“ pentru care putem plăti cu viaţa

VIDEO Care sunt
ceaiurile şi suplimentele „naturale“ pentru care putem plăti cu viaţa

Pe internet, dar şi în magazinele naturiste de la toate colţurile străzii găsim remedii în care unii dintre noi speră să găsească soluţia magică de întinerire şi slăbire rapidă, şi în care alţii îşi pun chiar ultimele speranţe, în cazul unor boli grave. La Adevărul Live, am încercat să ne lămurim câtă încredere putem avea, de fapt, în miile de suplimente alimentare naturale de pe piaţă.

Cum calmezi natural durerile în gât

Cum calmezi
natural durerile în gât

Îţi simţi gâtul uscat şi te ustură? Pot fi de vină virozele de sezon, dar şi aerul uscat din încăperile încălzite. Mai ales atunci când răguşeala şi durerile în gât aproape că nu te mai lasă să vorbeşti, e bine să apelezi la ajutoare din natură recomandate de specialişti.

Suplimentele de slăbit care fac victime în România nu sunt controlate de nicio autoritate a statului

Suplimentele de
slăbit care fac victime în România nu sunt controlate de nicio autoritate a statului

Pe piaţa românească există 14.000 de suplimente alimentare comercializate legal şi cine-ştie-câte ilegal, spun autorităţile. Iar cele ilegale, care pot fi cumpărate de pe internet, din magazine de la colţul blocului sau direct de la unii „naturopaţi“ pot chiar să ucidă. Aşa pare să se fi întâmplat şi în cazul tinerei de 27 de ani din Arad care lua prafuri de slăbit şi anticoncepţionale şi care a murit astăzi, după o săptămână de comă profundă.

Perioada Sărbătorilor de Iarnă a sosit cu multă bucurie, dar şi cu mese îmbelşugate (şi gustoase), de multe ori stropite cu alcool. Să nu uităm de cozanaci, prăjituri, torturi. Am luat câteva kg în plus, sistemul digestiv, ca şi ficatul, a fost suprasolicitat, deci este momentul să ne oferim un mic repaus alimentar.

acum 3 ani · comentarii (1)

Migrarea creierelor (aşa-numitul „brain drain") este considerată o problemă extrem de importantă cu care se confruntă numeroase state în curs de dezvoltare, printre care şi România. Majoritatea studiilor efectuate pe această temă sugerează că fenomenul are două efecte negative distincte.

acum 3 ani · comentarii (0)

Dacă spaţiul lumii moderne este invadat de tot felul de fotografii frivole, narcisiste şi de multe ori caraghioase, omul renascentist a ştiut să exploateze rafinamentul artei portretului transformându-l într-o armă culturală şi politică. Diferenţa este că atunci se cultiva bunul gust şi distincţia, iar familia de Medici a excelat şi în acest domeniu, lăsând posterităţii imagini elegante şi poate, uneori, înşelătoare, dar niciodată ridicole.

acum 3 ani · comentarii (0)

Toamna este un anotimp caracterizat prin schimbări (uneori bruşte) de temperatură şi presiune atmosferică, de apariţia ploilor, a vântului, de micşorarea perioadei de expunere la lumină, iar organismului nostru îi trebuie o perioadă de adaptare pentru a face faţă noilor condiţii atmosferice. Există o serie de afecţiuni care pot fi declanşate sau agravate în această perioadă.

acum 4 ani · comentarii (1)

Sărbătorile au trecut şi au lăsat în urmă clipe şi amintiri placute, dar şi câteva kilograme în plus sau o stare pe care s-o numim de „intoxicare” a organismului; este normal, toţi am făcut, mai mult sau mai puţin,  abuzuri alimentare (cârnaţi, sarmale, piftie, plus cozonac, torturi) asociate cu consum de alcool sau de bauturi carbogazoase dulci din comerţ.

acum 5 ani · comentarii (1)

Trăim într-un mediu poluat, consumăm alimente aditivate, suntem suprasolicitaţi din punct de vedere fizic şi psihic. În aceste condiţii organismul este supus unui „stres” permanent şi devine vulnerabil în faţa acţiunii radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen care provoacă daune la nivel celular, de la alterarea membranei până la modificări ADN.

acum 5 ani · comentarii (0)

Glutamatul este unul dintre cei mai importanţi receptori şi neurotransmiţători din corp şi din creier, fiind responsabil, alături de alţii, cu buna funcţionare a sistemului nervos. Dar cercetările au arătat că supraexcitarea acestor receptori ai glutamatului din corpul nostru produce un dezechilibru în întregul corp.

acum 6 ani · comentarii (2)
Postari Recente