Osul-iepurelui, planta care face bine rinichilor

Osul-iepurelui, planta care face bine rinichilor

Rădăcinile de osul-iepurelui sunt folosite pentru preparea unui decoct care te ajută să elimini retenţia de apă şi toxinele.

Dacă te confrunţi cu afecţiuni urinare, retenţie de apă, pietre la rinichi, gută, dermatoze şi reumatism poţi încerca remedii pe bază de osul-iepurelui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Planta, numită de botanişti ononis spinosa, conţine ulei volatil, tanin, glucide şi săruri minerale şi are efect diuretic, saluretic (ajută la eliminarea sodiului şi a clorurilor), depurativ (curăţă organismul de substanţe nocive), antihemoragic (combate hemoragiile), antiseptic (previne infecţiile).

Tratează colicile renale

Osul-iepurelui – ciocul-ciorii, caşul-iepurelui, lemnic, lingoare cum a mai fost botezată planta - este de mare folos în tratarea colicilor (crizelor) renale. Prepari un decoct astfel: pui 1 lingură de pulbere de rădăcină de osul-iepurelui la 250 ml de apă clocotită. Laşi să stea 15 minute. Se beau 1-2 căni pe zi, în mai multe reprize. Printre afecţiunile pe care le mai tratează osul-iepurelui se numără şi: reumatismul, bronşita, obezitatea, bolile de piele cronice, stomatitele şi ulceraţiile bucale.

Truc

Pe termen lung poţi folosi o formulă diuretică nemaipomenită dintr-un amestec din aceste plante: rădăcină de brusture (15 g), rădăcină de osul-iepurelui (20 g), rădăcină de săpunariţă (10 g), rădăcină de pir medicinal (20 g), rădăcină de iarbă-mare (20 g), rădăcină de brusture (15 g). Le combini şi iei 2 linguri de amestec pe care-l adaugi la ½ l de apă. Bei maximum 1 l pe zi.

Stimulează diureza

Rădăcinile de osul-iepurelui sunt folosite pentru preparea unui decoct care te ajută să elimini retenţia de apă şi toxinele. Procedezi astfel: pui 1 lingură de rădăcină mărunţită de plantă la 250 ml apă. Laşi la fiert 15 minute şi strecori. Bei 2 căni pe zi.

Află pe clicksanatate.ro cum se prepară tinctura de osul-iepurelui care combate obezitatea!

Mănâncă asta dimineaţa şi uită de colesterolul rău!

Cum să îţi detoxifici ficatul


 


 

citeste totul despre: