Nu ocoli fructele kaki: 5 avantaje pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu ţi se pare un fruct prea atrăgător sau le preferi pe altele, ai ocazia să afli mai multe despre kaki în cele ce urmează şi să descoperi cât de mult te poate ajuta în diverse afecţiuni, ca hipertensiunea arterială, sau în cazul în care îţi doreşti să slăbeşti.

Fructul, de culoare portocaliu-roşiatică, provine din Asia şi în această perioadă se găseşte în supermarketuri. Pe lângă gustul delicios, este benefic asupra sănătăţii. Poţi consuma aceste fructe proaspete sau în salate de fructe.

Te ajută să slăbeşti

Pentru că sunt bogate în fibre, fructele kaki te ajută să ai o bună digestie. În 100 de grame de kaki se găsesc peste3 grame de fibre. De aceea, este util persoanelor care vor să slăbească.

Aceste fructe conţin şi potasiu, care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. Conţine şi magneziu, un alt mineral important pentru menţinerea sănătăţii creierului.

Normalizează tensiunea arterială

Datorită potasiului care se găseşte în fruct, ajută la reglarea tensiunii arteriale şi menţine elasticitatea vaselor de sânge.

Kaki este aproape un fruct fără grăsimi, dar are un conţinut ridicat de apă, ceea ce înseamnă că ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Descoperă avantajele fructelor kaki pentru organism pe clicksanatate.ro.

4 greşeli alimentare care te îngraşă
Alimente pentru o memorie bună

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite