Menta nu este doar răcoritoare. De ce ar trebui să o incluzi în cure periodice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uleiul de mentă este bun în tratarea durerilor de cap FOTO Shutterstock
Uleiul de mentă este bun în tratarea durerilor de cap FOTO Shutterstock

Menta a fost folosită mereu în scopuri medicinale ca ajutor pentru o digestie bună şi chiar pentru tratamentul simptomelor infecţiilor respiratorii. În zilele noastre, menta se mai foloseşte în aromaterapie, la ceaiuri şi se adaugă şi în anumite feluri de mâncare.


Menta este o sursă excelentă de vitamina C şi vitamina A, de magneziu, calciu, fier şi vitamina B2. S-a dovedit că este bună şi în tratamentul sindromului de colon iritabil. Un studiu efectuat pe 110 persoane cu simptome ale acestui sindrom a descoperit îmbunătăţiri semnificative ale bolii după ce s-au administrat pastile pe bază de ulei de mentă de 3-4 ori pe zi. Într-un alt studiu, 57 de persoane au luat aceste capsule de două ori pe zi, timp de 4 săptămâni. 75% dintre participanţi au înregistrat o scădere a simptomelor cu până la 50%, notează „Elements4Helath“.

Menta tratează şi indigestia. Un amestec din ulei de mentă şi de chimen uşurează durerile provocate de indigestie şi reduce simptomele afecţiunilor gastrointestinale.

Această plantă frumos mirositoare reduce durerile de cap, după cum demonstrează şi un studiu al Clinicii Neurologice din Kiel, Germania. Aplicarea uleiului de mentă şi etanol în anumite zone reduce simţitor durerea de cap. Un alt studiu a demonstrat că acest ulei (de mentă şi etanol) aplicat pe frunte şi tâmple este la fel de eficient în tratarea durerii de cap ca şi aspirina.

Mai mult, menta este de ajutor femeilor care suferă de candida. Din 35 de extracte de plante care au fost testate, menta a luptat destul de eficient cu simptomele candidei.

Şi, bineînţeles, ca orice plantă cu asemenea beneficii, menta este de ajutor în regresul tumorilor de ficat, mamare şi pancreatice. Poate ucide celulele canceroase fără a dăuna celor sănătoase. Acidul rozmarinic este un acid fenolic care se regăseşte şi în mentă şi este un antioxidant mai puternic decât cel care se regăseşte în vitamina E şi care ajută la reducerea distrugerii celulare şi scade riscul de cancer.


Citeşte mai multe despre ceaiuri şi beneficiile plantelor:

Cinci soluţii naturale pentru a învinge oboseala matinală şi dependenţa de cafea

A renunţa la cafea este un proces greu pentru mulţi dintre noi, în mod special atunci când simptomele sevrajului încep să apară. Cel mai bun lucru pentru sănătatea ta este să găseşti surse alternative de energie, care să înlocuiască cofeina.

VIDEO Dr. Ruxandra Constantina ne spune care sunt cele mai bune ceaiuri de slăbit şi la ce trebuie să fim atenţi când le alegem

Piaţa remediilor care promit slăbirea rapidă şi de durată este suprasaturată. La Adevărul Live, medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, ne-a ajutat să aflăm care sunt cu adevărat ceaiurile de ajutor în lupta cu grăsimea în plus şi care sunt cele pe care trebuie să le evităm.

Vara, ceai cald şi apă minerală

Neplăcerile provocate de temperaturile ridicate încep să apară. De ce să te simţi fără energie când poţi apela la trucuri ca să faci faţă căldurii?

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite